Erzincan'da Mayıs Ayında Kar Sürprizi

Erzincan ve çevresinde, hava sıcaklıklarının 15 derece düşmesi ile şehir merkezinde yağan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bırakırken,  2 metre rakımlı dumanlı yaylası ile Aydıncık Mezrası'nda kar yağışı nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşandı.

Erzincan'da Mayıs Ayında Kar Sürprizi

Erzincan ve civarında hava sıcaklıklarının 15 dereece düşmesinin ardından şehir merkezinde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı görüldü. Erzincan-Gümüşhane karayolu Ahmediye mevkisi ile Refahiye ilçesinin yüksek kesimleri, beyaza büründü. Erzincan'da akşam saatlerinde başlayan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bırakırken, yağan kar vatandaşlarda mevsim göz önüne alındığında şaşkınlık yarattı.

Erzincan-Gümüşhane karayolu Ahmediye mevkiinde kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler ilerlemekte zorlanırken, Refahiye ilçesinin 2 bin metre rakıımlı Dumanlı Yaylası ve Aydıncık Mezrası'nda da kar görüldü. Çimen yaylasında kar yağışına yakalanan çiftçiler güvenlik güçlerine ulaşarak yardım istedi. Erzincan İl Afet ve Koordinasyon İl Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara çadır ve yardım malzemesi ulaştırmak için yola çıktılar.