Erdoğan Açıkladı: Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kurulacak

Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü vesilesi ile yurt genelinde programlar devam ediyor. Düzenlenen bu programlar kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan Selçuklu Meydan Mezarlığına geldi ve buraya bir ziyarette bulundu.

Erdoğan Açıkladı: Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kurulacak

Bu ziyareti sonrası mezarlık önünde toplanan halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli ifadeler kullandı. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi biz de buraya geldik burada 200'e aşkın o kahramanları ki toplamda rakam çok büyük şöyle bir Fatiha ile analım istedik ve buradaki çalışmalarımızı da hızlandıralım istedik." diyen Başkan Erdoğan, "Bakan arkadaşlarımızla beraber buradayız. Buradan Malazgirt'e geçeceğiz. Malazgirt'te şu anda on binler var. Sizden özellikle bir başka ricam var. Biliyorsunuz her şeyden önce biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız."

Birlik ve beraberliğe vurgu yaparak açıklamasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Şunu da unutmayacağız, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar, bizler bir oldukça, iri oldukça, diri oldukça Allah'ın izniyle çok daha farklı bir şekilde inşallah 2023'e yürüyeceğiz, 2053'e yürüyeceğiz Oslobet ve 2071'e yürüyeceğiz. O fetihleri biz göremeyeceğiz ama siz göreceksiniz. Yavrularımız görecek. Onlara biz bir başka Türkiye'yi inşa edeceğiz. Onun için birbirimizi Allah için sevin. Sakın ha birbirinize karşı kin tutmayın."

AHLAT 'A CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ

Açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı erdoğan, Ahlat 'a bir Otağ kuracaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Burada yapacağımız daha çok şeyler var.  Özellikle burayı selvilerle çevreleyip çok daha farklı bir hale getirmek istiyoruz. Şu andaki durum bizim için yeterli değil, daha iyi olacak. Çünkü bu millete ne yakışırsa onu yapacağız. 26 Ağustos burası, 24 Ağustos Ahlat. Ahlat'ta otağı kuruldu. Oradan yolculuk iki gün buraya. 26 Ağustos'ta da Malazgirt Zaferi'yle ilgili adımlar atıldı. Van gölü havzası tarihimizin bize en kıymetli emanetlerinden biridir. Bu bölgeyi her bakımdan korumalıyız.

Sayın Bahçeli bir ziyaretinde 26 Ağustosu konuşurken güzel bir hatırlatmada bulundu. Dediler ki 'Ahlat'a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır.' Çünkü otağı Sultan Alparslan oraya kurdu. Biz de varisleri olarak oraya bir otağı kuralım." 

Kamubulteni.com  | Ankara