Sirkeyle asla bunları yapmayın! Şifa yerine zehir saçıyor

Artık sirkenin yemeklere lezzet katmasının yanı sıra mükemmel temizlik etkilerine de sahip olduğunu biliyoruz. Bu mucizevi ürünün temizlikte kullanılmaması yerler ve daha fazlası için tüm detaylar...

Sirkeyle asla bunları yapmayın! Şifa yerine zehir saçıyor

Artık bir numaralı temizlik yardımcımız olarak kabul edilen sirkenin aslında ev temizliğinde kullanılmaması gereken yerleri de bulunmaktadır. Detaylar haberimizde...

su

HER DERDE DEVA SİRKE İLE ASLA YAPILMAMASI GEREKENLER ORTAYA ÇIKTI

Pek çok sağlık sorununu tedavi etmek için sirke kullanmanın bazı yerlerde uygun olmadığı ortaya çıktı. Sirke sağlığımıza oldukça faydalı bir maddedir. Birçok hastalığa iyi gelir. Ancak her yere sirke sürmek yeterli değildir. Sirkenin zarar verebileceği yerler de vardır.

Sirke ev temizliğinde yaygın olarak kullanılan bir üründür. Hem ucuz hem de doğal. Ancak sirke bazı yüzeylere ve nesnelere zarar verebilir.

SİRKEYİ KULLANMAMANIZ GEREKEN YERLER ŞUNLARDIR:

Ütü

Zor çıkan lekeler

Ahşap mobilyalar

Çelik bıçaklar

Granit mermer ve tezgâh

Doğal taş içeren yerler

Yumurta lekeleri

Parke zeminler

SİRKENİN FAYDALARI NELERDİR?

Sirke, çeşitli meyvelerin ve karbonhidratlı ürünlerin fermente edilmesiyle elde edilen sıvı bir gıda koruyucu ve aroma maddesidir. Elma sirkesi açık sarı renkli, hafif ekşimsi ve sıklıkla kullanılan bir sirke çeşididir. Sirke yapımına en uygun elma tatlı kış elmasıdır. Ekşi elmalar ve çiğ elmalar sirke yapımına uygun değildir. Sirkenin ana maddesi asetik asit olduğundan pek çok alanda kullanılabilir. Sirkenin tıbbi açıdan ilk kullanımı modern tıbbın babası sayılan Hipokrat tarafından yapılmıştır. Hipokrat yaraları, enfeksiyonları ve öksürüğü tedavi etmek için sirkeyi kullandı. Sirkenin tarihi British Columbia'dan gelmektedir. Bu tarih M.Ö 10.000 yıl öncesine dayanıyor. Sirke eski çağlardan beri ilaç olarak kullanılmaktadır ve muhtemelen bilinen ilk antibiyotiktir.

Sirke antibakteriyel özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun zararlı bakterilerle savaşmasına yardımcı olur. Sirkenin kan basıncını düşürmesi, kalp damar hastalıklarını önlemesi ve antioksidan etkileri gibi insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Her gün düzenli olarak sirke tüketmek mideyi yavaş yavaş boşaltarak yediğimiz yemeğin midede daha uzun süre kalmasını sağlayarak tok hissetmemizi ve çoğu zaman aç hissetmememizi sağlar. Ayrıca sirke sindirim sürecini de yavaşlatarak yemekteki şekerin kontrollü bir şekilde kan dolaşımına girmesini sağlar ve kan şekeri seviyesini dengeler. Sirke, glisemik indeksi düşürüp tokluk hissini artırarak besin alımını azaltır ve kilo kaybına ve ideal kilonun korunmasına katkıda bulunur.

Sirkenin bir diğer olumlu etkisi de kan yağlarıyla ilgilidir. İnsan ve hayvan çalışmaları, günlük beslenmenize sirke eklemenin toplam kolesterol, trigliserit ve kötü kolesterol (LDL) düzeylerini azalttığını ve iyi kolesterol (HDL) düzeylerini artırdığını göstermiştir. Sirke kolesterolü düzenleyerek kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu rol oynar.