Meyve Sebze Alımı Satımında Değişiklik: Artık Marketlerde...

Marketlerse sebze ve meyve satışında düzenleme geliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve sektör temsilcilerinin görüşlerine açılan taslakta, meyve ve sebze satışında düzenleme yapılması öngörülüyor.

Meyve Sebze Alımı Satımında Değişiklik: Artık Marketlerde...

Son dakika : MEyve sebze satışında yeni düzenleme.

TRT Haber'in son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Tücaret Bakanlığı , meyve ile sebzelerin ambalajlanma, taşınması ve depolanmasına yönelik vie taslak hazırladı. Söz konusu taslak sektör temsilcilerinin görüşlerine açıldı ve düzenleme netleşmeye başladı. Sebze ve meyve satışında değişiklik yapılmasını öngören düzenlemeden ilk detaylar da geldi. 

Söz konusu düzenlemenin hayatas geçirilmesi ile birlikte meyve ile sebzelerin bazılarının açık alanlarda satışı yasaklanacak. Düzenleme ile tüketici sebze ve meyveleri seçemeyecek. Bu ürünler, marketlerde oluşturulacak özel kapalı alanlarda satışa sunulacak.

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, bu uygulamanın hayata geçmesi ile birlikte hem zayiatın önüne geçileceğini, hem de tüketicinin daha kaliteli ürünlere ulaşabileceğini söyledi. Taslak ile ahududu, bçğürtlen, dut, şeftali, mango gibi sebze ve meyveler kapalı şekilde satılacak. 

AÇIKTA SATIŞI DEVAM EDECEK ÜRÜNLER

Baız meyve ve sebzelerin açık satışları devam edecek. Patates, sokağ, muz, nohut, mısır, karpuz, kavun, kestane gibi ürünler açıkta satılmaya devam edilecek.

Düzenlemenin diğer detayları da önümüzdeki günlerde açıklanacak.