Mazot Zammı Otobüs Bilet Fiyatlarını Vurdu! Bilet Fiyatlarına Yüzde 150'ye Varan Zam!

Küresel piyasalarda yaşanan petrol krizi sebebiyle artan petrol fiyatları pompa fiyatlarına zam olarak yansıyınca otobüs bilet fiyatlarına yüzde 150'ye varan zamlar geldi.

Mazot Zammı Otobüs Bilet Fiyatlarını Vurdu! Bilet Fiyatlarına Yüzde 150'ye Varan Zam!

Yaklaşık 2,5 senedir yaşanan koronavirüs pandemisi sonrasında küresel çapta başlayan ekonomik kriz ve petrol krizi sebebiyle dünya genelinde petrol fiyatları dalgalanmaya devam ederken, Türkiye'de akaryakıta hemen hemen he hafta zam gelmeye devam ediyor. Özellile eşel mobil sistemin sona ermesiyle birlite akaryakıt zamları pompa fiyatlarına daha sık yansımaya başladı. Durum böyle olunca özellikle otobüs firmaları artan maliyetler karşısında otobüs bilet fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldı. 

Otobüs bilet fiyatlarına yüzde 150'ye varan zamlar

Konuyla ilgili olarak Obilet CEO'su Yiğit Gürocak, özellikle bayram tatili döneminde bu zamların vatandaşlar tarafında iyice hissedildiğini, 2022 yılında otobüs bilet fiyatlarına yüzde 150, uçak bilet bilet fiyatlarına ise yüzde 125 zam yapıldığını açıkladı.

Son aylarda yüksek çıkan enflasyon rakamlarına da değinen Gürocak, enflasyonda en yüksek artışın ulaşım sektöründe olduğunu sözlerine ekledi. Artan maliyetler ile birlikte seyahatlerin azaldığını vurgulayan Gürocak, buna rağmen bayram döneminde en çok bilet satışı yaptıkları şehirlerin ise  Erzincan, Batman, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Elazığ olduğunu sözlerine ekledi.