İş Var Ancak 6 Bin TL'ye Çalışan Bulunmuyor!

Adana'da özellikle gençlerin ve kebap ustalarının tatil bölgelerine gitmesiyle birlikte 6 bin TL maaşla kebap ve döner restoranlarında çalışacak personeller aranıyor.

İş Var Ancak 6 Bin TL'ye Çalışan Bulunmuyor!

Tatil sezonun başlamasıyla birlikte ülke genelinden özellike Antalya ve Muğla gibi bölgelere çalışma için göçler başladı. Bir çok şehirde bulunan genç nüfus ve özellikle restoran alanında çalışan kişiler turizm bölgelerinde ki otellere çalışmaya için gitti.

Aylık 6 bin lira maaş ve sigorta

Durum böyle olunca ülkemizin kebap denince akla gelen önemli kentlerinden olan Adana'da kebap ve döner sektöründe çalışacak ustalar bulmakta bir hayli zorlaştı. Konuyla ilgili olarak sıkıntıları dile getiren Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, kebapçı veya dönercilere şu anda günlük 200 Lira yevmiye ve sigorta imkanı sunulduğu halde çalışacak personel bulamadıklarını ifade etti. 

Son bir kaç yıldır yaşanıyor

Serttaş, yaz aylarının gelmesiyle birlikte kentte bulunan döner ve kebap ustalarının bir kısmının turizm bölgesinde ki otellere gittiği ve bu sebeple Adana'da işletmelerin zor durumda kaldığını açıkladı. Serttaş, bu sıkıntıların son yıllarda yaşandığını ancak bu sene çok erken bu sorun ile karşı karşıya kaldıklarını ekledi.

Kebap ve döner ustalarında yaşanan bu sıkıntıların yanında ara eleman eksikliğini gidermekte zorlandıklarını anlatan Serttaş, "Turizmdeki adamın kebapçının elemanıyla ne işi var. Her sektörün farklılıkları var. Kebapçının çırağı veya kalfası turizmde gidip başarılı olamaz. Ancak kendi yerinde daha başarılı olur ve kalifiye elemanlarımız yetişmiş olur. Denge bir türlü kurulamıyor" dedi.