IQ'nuzu Test Etmek İçin Optik İllüzyon: Orman resminde gizlenmiş 16 Kaplanı 21 saniye içinde görebilir misiniz?

IQ'nuzu Test Etmek İçin Optik Yanılsama: Yüksek zekaya sahip kişiler, orman resminde gizlenmiş 16 kaplanı görebilir. Tüm gizli kaplanları 21 saniye içinde tespit ettiniz mi?

IQ'nuzu Test Etmek İçin Optik İllüzyon: Orman resminde gizlenmiş 16 Kaplanı 21 saniye içinde görebilir misiniz?

IQ'nuzu Test Etmek İçin Optik İllüzyon: Çalışmalar, fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi birçok optik illüzyon türünü ortaya çıkardı . Optik yanılsama, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin, çizimin veya kişinin akıl almaz, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Normal bir insan beyninin olaylara veya görüntülere farklı bakabildiği ve her açıdan farklı bir algı oluşturduğu bir gerçektir. Optik İllüzyon illüstrasyonları, şeyleri nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Ormanın içinde 16 kaplanın saklandığı resimde böyle zekice bir örnek görülebilir.

IQ Testi için Optik İllüzyon: Orman resminde gizlenmiş 16 Kaplanı görebiliyor musunuz ?

spot16tigershiddeninpictureopticalillusioniqtest.jpg

Yukarıdaki resim, ormandaki iki yetişkin kaplan ve onların iki yavrusunun güzel bir resmini gösteren bir optik yanılsamadır. Ancak ormanın içinde gizlenmiş 12 kaplan yüzü daha var. Görüntü, izleyicilerden ormanın içindeki gizli kaplan yüzlerini görmelerini isteyen zorlu bir bilmecedir.

Ortalamanın üzerinde bir zekaya sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz? Peki, yüksek zekaya sahip insanların 16 kaplanı 21 saniyede görebilecekleri iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

21 saniyede 16 Kaplan gördünüz mü ?

Resmin ortasında oturan 4 kaplan dışındaki kaplanların 12 gizli yüzünü bulmak daha zordur. Diğer 12 kaplanın yüzü çalılarda, ağaçlarda, yerde ve hatta gökyüzünde saklanıyor.

Size kolaylık olması için aşağıdaki resimde 16 kaplanın yüzünü işaretledik:

spot16tigershiddeninpictureopticalillusioniqtestanswer.jpg

Görüntü, bu optik illüzyonda kaplanların gizli yüzlerini bulmaya çalışırken binlerce yetişkinin kafasını karıştırdı. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

Araştırmalar, optik illüzyonların genellikle beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verdiğini gösteriyor. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Söyle bize, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş 16 kaplan gördün mü?

İlgili Haberler