TYP Yeniden Düzenlendi Milyonlarca Kişiye İş İmkanı

Toplum Yararına Program olarak bilinen TYP’lere yeni düzenleme geldi. TYP’den maksimum 9 ay yararlanılabilecek. Böylelikle daha fazla insanın bu programdan yararlanabilmesinin önü açıldı.

TYP Yeniden Düzenlendi Milyonlarca Kişiye İş İmkanı

Türkiye İş Kurumu İŞKUR tarafından her yıl yüzbinlerce vatandaşın istihdam edildiği Toplum Yararına Program kapsamında geçici olarak çalıştırılan personel yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Programın amacı "Afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir haller, sosyal kriz durumlarında kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık, disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak amacıyla uygulanmasını tesis etmek" olarak değiştirildi.

Birgün İşsiz Kalanlar Başvurabilecek

TYP programları için daha önceki şartlarda başvuru yapabilmek için son bir aydır işsiz olma şartı bulunuyordu. Ancak yapılan yeni düzenleme ile ‘’programa başvuru tarihinde işsiz olma’’ şartı eklendi. Bu düzenleme ile beraber dün işinden ayrılan vatandaşın bugün TYP kapsamında işe başvurmasının önü açılmış oldu. Eski sistemde işten ayrılan birinin TYP’ye başvurabilmesi için son birdır işsiz olması gerekiyordu.

Program 9 Aya Düşürülecek

TYP programından daha önce bir vatandaş 24 aya kadar yararlanabiliyordu. Yani bir vatandaş 3-4 sefer bu programdan yaralanma imkanına sahipti. Ancak yeni düzenleme ile bu sınır 9 aya indirildi. Yani bir vatandaş en fazla 9 ay bu programdan yararlanabilecek. Bunun amacı ise daha çok vatandaşın bu imkanlardan yararlanmasını sağlamak. Bir programın düzenlenme süresi ise 9 aydan en fazla 6 ay olacak şekilde indirilecek.

Açık Öğretim Öğrencileri de Programdan Yaralanabilecek

Programa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, İŞKUR'a işsizlik kaydı olan, 18 yaşını bitiren, emekli ve malûl aylığı almayan ve açık öğretim gibi devam zorunluluğu olmayan öğrenciler katılabiliyor. İsteğe bağlı sigorta primi yatıran işsizler de programlara katılabiliyor. Programdan tarımsal faaliyette bulunanlar ile tarım veya orman işçileri de yararlanabiliyor. Programlara, adres kayıt sistemine göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabiliyor.

Sizcede sürenin 9 aya düşürülmesi yerinde bir karar mı? yorumlarınızda belirtebilirsiniz..

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /