YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Sonrasında ilk Değerlendirme

ÖSYM tarafından bugün açıklanan YKS ek yerleştirme sonuçlarının ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç , sosyal medya hesabından YKS ek yerleştirme süreci sonunda toplam 65 bin 665 öğrencinin yıl kaybına uğramadan üniversitelere kayıt olduğunu belirterek, program kontenjanlarında yapılan planlamaların sonucunda her sene doluluk oranlarının arttığını söyledi. 

YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Sonrasında ilk Değerlendirme

Sosyal medya hesabından sosyal adalet ve fırsat eşitliğine dikkat çeken YÖK Başkanı'nın açıklamalarında şu ifadeler görüldü: 

66 BİN 665 ÖĞRENCİ YIL KAYBINA UĞRAMADAN ÜNİVERSİTELİ OLDU

2020-YKS Ek Yerleştirme Sonuçlarına göre ek yerleştirmeye başvuruda bulunan 87.310 adayın  47.537’si önlisans, 18.128’i lisans olmak üzere toplam 65.665’i bir yükseköğretim programına yerleşerek yıl kaybına uğramadan üniversiteli oldu.Program kontenjanlarında yaptığımız rasyonel planlamalar sonucunda her yıl doluluk oranları önemli oranda artmaktadır.

YENİ YÖK ANLAYIŞI İLE BOŞ KONTENJAN KONUSUNU SİSTEM İÇİN OLUMSUZ SONUÇ DOĞURAN BİR SORUN OLMAKTAN ÇIKARDIK

Bu olumlu tablonun ek yerleştirme sonuçlarına da yansıyacağına ilişkin bilgi ve tecrübeye dayalı değerlendirmemiz şu anda gerçekleşmiş bulunmaktadır. Yeni YÖK anlayışı ile yapılan planlamaların boş kontenjan konusunu, sistem için olumsuz sonuç doğuran bir sorun olmaktan çıkardığını memnuniyetle ifade etmek isteriz. 

OLUMLU SONUÇLAR HER YIL SİSTEMLİ ŞEKİLDE ARTIYOR

Sosyal adalet ve fırsat eşitliğini sağlayan, sözel ve sayısal okuryazarlığı arayan, muhakeme ve analiz kabiliyetini öne çıkaran YKS’nin uygulandığı ilk yıl önemli düzeyde ürettiği olumlu sonuçların her yıl sistemli bir şekilde artarak devam ettiği açıkça görülmektedir.2020-YKS Ek Yerleştirme Sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yerleşen bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI DUYURUSU BUGÜN YAYIMLANDI

ÖSYM'den yapılan duyuruda, kayıt işlemlerinin 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşeceği belirtilirken, adayların sonuc.osym.gov.tr adresinden yerleştirme sonuçlarına göz atabileceği belirtildi. Resmi duyuruda ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2020-2021 öğretim yılı için adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 02 Ekim 2020 tarihinde saat 10.30'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 05 – 09 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 05 – 07 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

RESMİ DUYURU VE SAYISAL VERİLER İÇİN : https://www.osym.gov.tr/TR,20559/2020-yks-ek-yerlestirme-sonuclari-aciklandi-02102020.html