Türk Soykırımı TBMM Gündeminde ! Doğu Türkistan'lı Soydaş Meclis Kürsüsünde Konuştu

TBMM 'de İYİ Parti'nin grup toplantısında işgal altındaki Doğu Türkistan'daki zulümler gündeme getirildi.

Türk Soykırımı TBMM Gündeminde ! Doğu Türkistan'lı Soydaş Meclis Kürsüsünde Konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, her hafta olduğu gibi bu hafta da kürsüyü bir toplum kesimine bırakarak, Türk yurdu Doğu Türkistan'daki zulümlerin birebir şahidi olan bir Türk kadınına sözü bıraktı.

Kaşgarlı Nursimangül Abdurraşid, TBMM'de İYİ Parti kürsüsünden Çin'in Doğu Türkistan'da girişitiği Türk soykırımına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türk soyluların namazlarından, oruçlarına, her türlü dini inançlarına Çin'lilerin yasak getirdiğini vurgulayan Kaşgarlı Nursimangül Abdurraşid , Türk soyluların farklı ülkelere okumak için bile gittiğinde ailelerinin büyük tehdit altında olduğunu hatırlattı. Ailesinden senelerdir haber alamadığını, kardeşlerinin ,anne ve babasının yıllardır Çin toplama kampları ve hapishananelerinde haksız yere sırf Türk ve müslüman oldukları için tutulduklarını söyleyen Nursimangül Abdurraşid , dünyanın birçok ülkesinin bu soykırıma karşı durduğunu Türkiye'nin de kendilerinin yanlarında olmasını istediklerini söyledi. 

Çin'de Türk Soykırımı Var

Çin'de Doğu Türkistan'daki müslümanların dini inançlarına yönelik sert yaptırımların uygulandığı, oruç tutulmasının yasaklandığı, namaz kılınmasının yasaklandığı, Türk soylu kızların evlilik politikası altında Çin'li işgalcilerle evlendirildiği biliniyor. Türk soylu müslümanlar, özellikle Türkiye gibi güçlü Türk soydaşlarından yardım bekliyor...