Kritik Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması Geldi (12-13 Eylül Hafta Sonu Olacak mı?)

Sokağa çıkma yasağı hakkında son dakika açıklaması geldi. Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı İsmail Cinel, vaka sayısının azaltılması, salgının kontrol altına alınabilmesi için 2-3 hafta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Kritik Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması Geldi (12-13 Eylül Hafta Sonu Olacak mı?)

12-13 Eylül sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Yasak var mı?

Son günlerde cronavirüs vakalarında artış görülüyor. Vaka artışının görülmesi nedeniyle vatandaşlar, sokağa çıkma yasağı getirilip getirilmeyeceğini araştırmaya başladı.

HAFTA SONU KPSS VAR

Bu hafta sonu yüz binlerce adayın katılımı ile KPSS Alan Bilgisi sınavları yapılacak. Cumartesi ve Pazar günleri KPSS oturumları yapılacak. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 7 İLDE YASAK İDDİASI

KPSS olması, vaka sayısında son günlerde artış görülmesi nedeniyle vatandaşlar, hafta sonu sokağa çıkma yasağının gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı. Ancak bu hafta sonu (12-13 Eylül) sokağa çıkma kısıtlaması yok.

Öte yandan sosyal medya üzerinde bazı kullanıcılar, 7 şehir için yasak geleceğini iddia etti. Ancak bu iddialar asılsızdır. İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı 'nın bu konuda bir açıklaması gelmedi. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

"2-3 HAFTA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELMELİ"

Dünya gazetesinden Mehmet Kaya, bugün kaleme aldığı yazısında salgında Türkiye 'nin ikinci piki yaşadığını söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise geçen gün ilk dalganın ikinci pikine doğru gidildiğini söylemişti. 

Vaka artışı sonrası bir açıklama yapan Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı İsmail Cinel, coronada ağır vakaların sepsis tanımına girdiğini hatırlatarak, 13 Eylül Dünya Sepsis Günü’nde hem salgın, hem de sepsise karşı toplumun bilincinin artması gerektiğini söyledi. 

Yeni normalin anlaşılmadığını ve salgında ciddi bir noktaya gelindiğini ifade eden Cinel, vaka sayısının azaltılması için sokağa çıkma yasağı ile birlikte birçok yeni önlemin de gelmesi gerektiğini söyledi. 

Cinel sokağa çıkm yasağı hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şok tedbirlerin alınması lazım. Nedir bu dersek, 2-3 hafta sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Böyle tedbirlerle yukarı seyri aşağı döndürmemiz lazım”

"MASKE TAKILIYOR AMA..."

Cinel açıklamasını , “Ne oldu dersek? Farkındalığı başaramadık, algı ‘yendik, bitiyor’ gibi oldu. Sonra kısıtlılıklar gevşedi. Mecbur gevşeyecek. Kritik nokta, gevşeme olduğunda yeni normale uyum olmalı. Sorun, yeni normalin anlaşılamamasıdır. İnanılmaz, toplu merasimler, düğünler oldu, yaz tatili de gelince Anadolu’ya insanlar gidince rakamlar arttı. Vatandaşların korkmalarını istiyorum. Çünkü, maske taksa dahi sosyal mesafeye dikkat etmediği için, sosyal yaşamını eskisi gibi sürdürmeye devam ettiği için kapıyoruz bu hastalığı. Şu an korku dönemini yaşaması gerekiyor vatandaşların” şeklinde sonlandırdı.