Genel Af Çıkacak Mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın En Son 'Af' Açıklamaları

Son zamanlarda gündemin büyük bir bölümünü meşgul eden af tartışmalarıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

Genel Af Çıkacak Mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın En Son 'Af' Açıklamaları

Türkiye'nin gündeminde büyük yer kaplayan af düzenlemesiyle ilgili vatandaşlar fikir bakımından ikiye ayrılmış durumda. Bir kesim af düzenlemesinin meclisten bir an önce geçmesi gerektiğini söylerken, bazı vatandaşlar af ile tekrar suç işleme potansiyeli yüksek suçluların salıverileceğini, bunun bir felaketle sonuçlanabileceğini iddia ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından hazırlanan af tasarısı gündeme geçtiğimiz günlerde bomba gibi düşmüş 'Af çıkacak mı?' sorularını da beraberinde getirmişti. AK Parti genel af konusuna sıcak bakmadığını daha önce defalarca açıklamış , MHP ise af düzenlemesinin kapsamıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Af teklifinin kimleri kapsayıp kimleri kapsamayacağı ise hala net değil. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, af düzenlemesinin vicdanları yaralamayacak şekilde yapılması gerektiğini vurgulamış, konuyla ilgili Adalet Bakanlığı'na ve ilgili bakanlıklara talimat verdiğini açıklamıştı. MHP'nin Af teklifinin değişime uğramadan meclisten geçmesi zor görünüyor. Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak çalışmalar neticesinde bir af düzenlemesinin gelmesi ise muhtemel. Önümüzdeki günlerde af teklifi ve af düzenlemesine ilişkin yeni gelişmeler yaşanacaktır. Bu arada İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi Af düzenlemesine karşı olduklarını, hali hazırda MHP tarafından gündeme getirilen düzenlemeye destek çıkmayacaklarını açıkladı.