Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: 18 Projede 499 Yapının Yıkımı Tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla'da imara aykırılıklar yapan 499 yapının yıkımının gerçekleştiğini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: 18 Projede 499 Yapının Yıkımı Tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 2 kez ziyaret ettikleri Bodrum'da kıyı ve koylarda denetimler gerçekleştirdiklerini, imara aykırılıklar taşıyan yapıların yıkılacağına yönelik söz verdiğini hatırlatarak, Muğla'da 18 projede 499 yapının yıkımının tamamlandığını, yapı sahiplerine de idari ceza uygulandığını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz yıl 2 kez ziyaret ettiğimiz Bodrum'da, kıyı ve koylarda denetimler gerçekleştirmiş, imara aykırılıklar taşıyan yapıların yıkılacağı sözünü vermiştik. Muğla'da 18 projede 499 yapının yıkımını tamamladık, yapı sahiplerine idari para cezaları uyguladık. Son olarak dünyada nadir türlerden biri sayılan Akdeniz foklarının evi Bodrum Küdür Yarımadası'nın koruma statüsü artırılarak Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edilmesiyle birlikte buradaki plaj işletmeleri ve iskelelerin yıkımını gerçekleştirdik. Yerel yönetimlerimizden beklentimiz, başta korunan alanlarımız olmak üzere imara aykırı yapılarla ilgili gerekli idari işlemi kararlılıkla yapmaları. Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz. Doğal güzelliklerimizi geleceğe en güzel haliyle bırakacağız.