Ayhan Oğan'dan İstanbul Açıklaması: Halk Mutmain Olmadı , Önemli Olan Sonuçlara Güven Duyabilmektir

​​​​​​​Habertürk Nedir Ne Değildir programına katılan Ayhan Oğan, AK Parti'nin itiraz süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Taleplerin haklı olduğunu söyleyen Oğan, an itibariyle süreçten dolayı halkın memnun olmadığını, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın tüm oyları yeniden sayımını istemesinin doğru olabileceğini söyledi.

Ayhan Oğan'dan İstanbul Açıklaması: Halk Mutmain Olmadı , Önemli Olan Sonuçlara Güven Duyabilmektir


Habertürk Nedir Ne Değildir programına katılan Ayhan Oğan, AK Parti'nin itiraz süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Taleplerin haklı olduğunu söyleyen Oğan, an itibariyle süreçten dolayı halkın memnun olmadığını, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın tüm oyları yeniden sayımını istemesinin doğru olabileceğini söyledi.

Ayhan Oğan, "Bakın bazı resmi sandık başkanları, bazı bölgelerde, sabahtan seçim başladığı saatte boş kağıda imza almış. Resmi sandık başkanları... Bu boş kağıda imzalar, sayılar sayıldıktan sonra rakamlar yazılmış. Böyle şeyler var. Suç tabi bunlar. Bunların hepsi suç. YSK , İl Seçim Kurulu, İlçe Seçim kurulunu ilgilendiren konular olduğu gibi adli yargıyı da ilgilendiren bazı sonuçlar çıkabilir. Çünkü halk mutmain olmadı sonuçlardan, önemli olan sonuçlara güven duyabilmektir.Sancaktepe'de mesele CHP'nin 7 bin 500 farkı var, 7 bin 500 oydan dolayı oyun tamamı saydırılıyor, oylar tamamen sayılsın dediğimiz zaman itiraz ediliyor. Ekrem beyin, böyle rakamlar vererek konuşmasından ziyade, Ekrem bey böyle 5 yıl başkanlık yapacaksa, veya Binali beyin, kim seçilecekse, oyların yeniden sayılmasını ben talep ediyorum demesi lazım. Saydırmam demesi doğru olmuyor." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ersan Şen: Mazbata Verilebilir, Kanunen Sakıncası Yok

Yine aynı programda konuşan Prof. Dr. Ersan Şen, an itibariyle kanunlara göre Ekrem İmamoğlu'nun mazbata almasında herhangi bir sakınca olmadığını, mazbatanın daha sonra geri alınabilen bir şey olduğunu, fakat burada YSK'nın karar konusunda beklemesinin gerilime neden olabileceğini söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA