21 Eylül'de Okullar Açılacak mı? Sürpriz Açıklama Geldi

Okulların açılması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, hafta sonu sürpriz bir karar gelebileceği iddia edildi.

21 Eylül'de Okullar Açılacak mı? Sürpriz Açıklama Geldi

Okullar açılacak mı?

Okulların açılması için geri sayımda sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada okulların 31 Ağustos 'ta açılacağını söylemiş,  ancak vaka artışı nedeniyle okullarda yüz yüze eğitim 21 Eylül tarihine ertelenmişti. 21 Eylül tarihine saatler kala vatandaşlar, okullarda eğitimlerin başlayıp başlamayacağını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda okulların açılması ile ilgili detaylara yer verdik.

Eğitim Uzmanı Alaaddin Dinçer , okulların açılması ile ilgili yaptığı açıklamada,  “WHO, ekim ve kasımda ciddi vaka artışı bekliyor. Türkiye'de de vakalar artıyor. 21 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlaması çok zor görünüyor” dedi.

81 ŞEHRE TALİMAT GÖNDERİLDİ

MEB, okulların açılması için hazırlıklarını tamamladı ve 21 ile 25 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri yapılacağını duyurdu. Ziya Selçuk 'un imzası ile 81 şehre uyum eğitimi talimatı gönderildi. 

SÜRPRİZ KARAR GELEBİLİR

Sözcü 'nün son dakika olarak aktardığı bilgiye göre bakanlık üst düzey yöneticilerinin, “Tüm hazırlıklarımıza rağmen okullar yine de açılmayabilir” dediğini bildirdi. Söz konusu haberde, okulların son dakika kararı ile yeniden açılmasının ertelebileceğine yer verildi. Peki sizce yüz yüze eğitim ertelenmeli mi? Yorum kısmı aşağıda.

UYUM HAFTASI SONRASI...

Uyum haftasından sonra 28 Eylül ile 2 Ekim tarihlerinde derslerin başlaması planlanıyor. 

HANGİ DERSLER?

Haftada 2 gün 3 'er saat Türkçe dersi verilecek.

Matematik ve Hayat Bilgisi ise haftada 2 gün ve 1 'er saat olacak. 

İLKOKUL 1'İNCİ SINIFLAR

İlkokul 1'inci sınıftaki yüz yüze ve online tüm dersler EBA TV ve EBA portalda da olacak.

SINIF GRUPLARA BÖLÜNECEK

Sınıflar , sosyal mesafe kuralına uyulması için bölünecek. Gruplar , farklı günlerde okullara gelecek. 

DERS SAATLERİ

İlk hafta her yıl olduğu gibi bu yıl da birinci sınıfların okulla tanışmasına ayrıldı.

İlk hafta öğrenciler bir gün 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati uyum eğitimi alacak.

28 Eylül ile 2 Ekim tarihleri arasında haftada 2 gün 30'ar dakikalık 5 ders görecek.

VELİLER İSTEMEZSE OKULA GÖNDERMEYECEK

Okulların açılması ile ilgili yapılan açıklamada, “21 Eylül’de velilere, çocuklarını okula gönderip göndermeme serbestisi verildi. Yüz yüze eğitimde diğer sınıflar için de pandeminin seyrine bakılarak karar verilecek. Dünya Sağlık Örgütü, ekim ve kasım aylarına dikkat çekiyor. Türkiye’deki vaka sayılarındaki artış ortada. Bırakalım diğer sınıfların yüz yüze eğitime başlamasını 21 Eylül'de okul öncesi ve birinci sınıfların da okula başlaması imkansız görünüyor. MEB zaten tercihi velilere bırakarak, fiilen okulların açılmayacağını deklare etmiş oldu. 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemi örgün eğitim için ‘felç oldu’ denilebilir. Açılsa bile 3-5 günde tekrar kapanmak zorunda kalınacak.” denildi. 

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklanan detaylara göre 21 Eylül tarihinde belirli sınıflar için açılacak olan okullar, 12 Ekim tarihinde ise diğer sınıflar için de değerlendirilecek. Buradan çıkacak sonuca göre yüz yüze eğitimin o sınıflar için yapılıp yapılmayacağı netlik kazanacak.

İlkokullar (1.2.3.4. Sınıf) açılacak mı >>>  TIKLAYIN

Ortaokullar (5-6-7-8. Sınıf) açılacak mı >>> TIKLAYIN

Liseler (9-10-11-12. Sınıf) açılacak mı >>> TIKLAYIN