Taşeron ve Belediye İşçilerine Rekor Zam: AK Partili Belediye Asgari Ücreti 6336 TL Yaptı

Son dakika haberi: Elbistan Belediyesi'nde işçilere rekor maaş zammı yapıldı. AK Partili Belediye Başkanı Gürbüz, CHP'li belediyelerin üzerinde bir artış yaptıklarını, yüzde 75 maaş zammı ile en düşük işçi maaşını 6 bin 336 liraya yükselttiklerini söyledi.

Taşeron ve Belediye İşçilerine Rekor Zam: AK Partili Belediye Asgari Ücreti 6336 TL Yaptı

Elbistan Belediyesi'nden rekor maaş zammı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde 554 işçi için toplu sözleşme imzalandı. İmzalanan toplu sözleşmede rekor maaş zammı geldi. Gelen son bilgilere göre belediye işçilerine yüzde 75 zam verildi.  Elbistan Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şubesi arasında imzalanan toplu sözleşmede ek protokol imzalandı. 

Söz konusu imza töreninde Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar maaş zammı için Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Gürbüz'e teşekkür etti ve "Sendikamızın yürüttüğü toplu sözleşme Yüksek Hakem Kurulu'na gitmişti. Buradan gelen toplu sözleşme, çok iç açıcı durumda değildi. Belediye Başkanımız Mehmet Gürbüz'le bir araya gelerek işçi kardeşlerimizin durumlarını yeniden değerlendirdik. Değerli belediye başkanımızla birlikte gayret sarf ederek işçi kardeşlerimizin ücretlerinde bir uzlaşı sağladık. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Gürbüz, işçi kardeşlerimiz adına fedakarlık yaptı. Eşit işte çalışan arkadaşlarımıza eşit ücret verilmesi ve ücrette ayrımcılık yapılmaması doğrultusunda bu ek protokolü hazırladık. Bu ek protokolü sizler adına imzalamaktan dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

EN YÜKSEK RAKAM GELDİ

Mesai arkadaşlarına "Kader yoldaşlarım" diye hitap ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Gürbüz ise, CHP'li belediyeleri geçtiklerini ve en düşük işçi maaşını 6 bin 336 liraya yükselttiklerini söyledi. Gürbüz açıklamasında,  "Elimizi değil gövdemizi, belediyenin tamamını bu işin altına koymaya çalıştık" diyen Gürbüz, Türkiye'de en yüksek rakamı açıklayan belediye olduklarını dile getirdi. Gürbüz, "Gelinen nokta itibarıyla burada gururla söylüyorum. Türkiye'nin en yüksek rakamını açıklayacağız. İzmir Bornova 5 bin 860 TL açıklamıştı. Bizimki ise 6 bin 336 TL'lerde olacak inşallah. Bunu yaparken de bir gruplandırmayı göz önünde bulunduracağız. Bürodaki arkadaşlarımızla arazideki arkadaşlarımıza yaptığımız zam aynı değil. Uzman ve usta olan arkadaşlarımıza yaptığımız zamlar bir değil. Bütün çalışanlarımız farklı riskleri alıyorlar. Biz de bunu göz önünde bulundurmak zorundayız. Maaşlarınızı olabildiğince arttırmaya çalıştık. Gecemizi gündüzümüze katacağız, var gücümüzle çalışacağız. Bundan sonraki süreçlerde imkanlarımız arttığı zaman işçi kardeşlerimize iyileştirmeler yapacağız. Bu şehrin en çok çalışan ve kıymetli kurumu Elbistan Belediyesi'dir. Memleketine aşık insanların çalıştığı yer Elbistan Belediyesi'dir. Halkımıza bunu göstermiş olduk" ifadelerini kullandı. 

AK Partili Gürbüz, "Çalışanlar, idarecilerle beraber kader birliği ve yol arkadaşlığı yaparlar. Hiç kimsenin işine son vermedik. Herkesle sözleşme imzalayacağız. Bütün personelimden hiçbir siyasi saik gözetmeksizin sadece Elbistan için üretmelerini ve çalışmalarını istiyorum. Sizin hiçbirinizin kendinizden ve emeğinizden başka referansı yok. Bizlerin bahane üretme gibi bir şansı yok. Karda kışta, Türkiye'nin en zor şartlarında çalışacağız ve üreteceğiz. Bu şehri hep beraber ayağa kaldıracağız. Bu sözleşme sizler ve aileleriniz için hayırlı olsun" dedi.

"İNŞALLAH ANKARA VE İSTANBUL'A ÖRNEK OLUR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile CHP'li isimlere seslenen Başkan Gürbüz, "Elbette Nurhak Belediyesi de bizim belediyemizdir. Bütçesi imkanları doğrultusunda onlar da iyileştirme yapmışlardır. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyeniz dahil bunu yapamadı. 6 bin 336 TL ciddi bir oran. Yüzde 75'e yakın bir artış. En düşük maaşımızı da ortalamanın çok üstünde tuttuk. Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediyelerinin net olarak açıkladığı rakamların üzerinde tuttuk. Biz, son sözü söylememiştik. Burada son noktayı koyduğumuzu düşünüyorum. İnşallah bu da İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne örnek olur diye temenni ediyorum" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA