UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Takım Sayısı, Gruplar, Sistem Komple Değişiyor

Son dakika haberi: Şampiyonlar Ligi'nde sistem değişiyor. Şampiyonlar Ligi'ne kalacak takım sayısı, gruplar ve sistem köklü şekilde değişiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Takım Sayısı, Gruplar, Sistem Komple Değişiyor

Şampiyonlar Ligi'nde sistem değişiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sistem değişiyor. Yapılan son dakika açıklamasında 2024 senesinde yeni formata geçileceği bildirildi. İsviçre sistemine geçilecek. 

2024 senesinden sonra geçerli olması beklenen yeni sistem ile birlikte artık takım sayısı daha fazla olacak. Bundan önce 32 olan takım sayısı 36'ya çıkarılacak ve bununla birlikte maç sayıları da artmış olacak. Söz konusu taslak önümüzdeki sezon tamamlanacak ve UEFA Şampiyonlar Ligi için yeni sistem görüşler sonucu tam şekillenecek. 

Söz konusu yeni sistem ile birlikte artık ilk turda oynanan maç sayısı 6'dan 10'a yükselecek. Daha önce 8 grup oluyor ve her grupta 32 takım bulunuyordu. Bu sistem de değişecek ve 36 takım olacak. 9'ardan 4 grup olacak ve lig sistemine geçilecek. İsviçre sistemi ile birlikte Eylül Aralık maç haftası sayısı 10!a toplam maç sayısı da 125'ten 225'e yükselecek. 

Bir takım 10 farklı rakiple karşılaşacak. 

İlk sekiz takım son 16'ya kalacak ve ikinci 8 takımlık bölüm ise play off oynayacak. Ligi 9 ile 16'ıncı sırada tamamlayanlara 16-24 arasındaki sıralamada olanlar play off oynayacak. 

Takım sayısı da 4 artacak. Daha önce 32 olanm takım sayısı 36 olacak. Sistemin 2024 yılından sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.