UEFA, Euro 2004'ten Rusya'nın Men Edildiğini Duydu

Ukrayna’ya savaş açan Rusya'ya dünya devletleri ve dev ekonomi patronları tarafından yaptırımlar devam ederken UEFA, daha önce Avrupa'dan men edilen Rusya'nın UEFA ve Euro 2024'te de olmayacağını açıkladı.

UEFA, Euro 2004'ten Rusya'nın Men Edildiğini Duydu

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açtığı günden beri bazı Dünya Devletleri Rusya ile ticari ilişkilerini tamamen keserken, bazıları ise savaş ortamına rağmen alım satım işlemlerine devam ettiğini duyurdu. Geçtiğimiz aylarda dünyanın en ünlü teknoloji firmaları arasında yer alan Samsung, bundan böyle Rusya ile ilişkilerini her ne kadar da kestiğini dile getirse de en son geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada Samsung marka elektronik ürünlerin yeniden Rusya'ya gönderileceği belirtilmiştir. Geldiğimiz noktada baktığımızda sportif faaliyetler açısından bir ambargo ile karşılaşan Rusya'ya en son darbeyi UEFA vurdu. 


Ukrayna'ya savaş açan Rusya'ya yaptırımlar gelmeye devam ediyor. Gerek ekonomi ve gerekse de kültürel açıdan ambargolarla karşılaşan Rusya'ya bir darbe de UEFA'dan geldi. UEFA tarafından yapılan açıklamada Rusya'nın, Euro 2024'ten men edildiği belirtili.