UEFA'dan Fenerbahçe Açıklaması Geldi: Win Win ve Fener Ol Sonuç Verdi

Fenerbahçe Kulübü 'nden son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada UEFA 'dan men cezası riskinin ortadan kalktığı bildirildi.

UEFA'dan Fenerbahçe Açıklaması Geldi: Win Win ve Fener Ol Sonuç Verdi

Fenerbahçe 'den UEFA açıklaması.

Fenerbahçe spor kulübü tarafından yapılan son dakika açıklamasında UEFA 'dan cevabın geldiği ve men riskinin ortadan kalktığını söyledi. 

Kulübün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüz, 2016 Mayıs ayında UEFA CFCB-IC (Kulüp Finansal Kontrol Kurulu - İnceleme Dairesi) ile yapmış olduğu uzlaşma anlaşmasındaki 2017/18 sezonu denk hesap açığı taahhüdüne uyamadığı gerekçesi ile CFCB-AC (Kulüp Finansal Kontrol Kurulu – Yargı Dairesi)’ ne sevk edilmiştir.

KISITLAMA OLACAK

2016 Mayıs ayında yapılan anlaşmaya göre; 2017/18 sezonu finansal sonuçlarında denk hesap açığı taahhüdümüz € 10 milyon olarak belirlenmişti. Aynı sezon için denk hesap açığımızın € 20 milyon’u aşması durumunda ise Yargı Dairesi’ne sevk edilmemiz üzerine mutabakat sağlanmıştı.

Anlaşma içerisindeki bu koşullara rağmen, söz konusu 2017/18 sezonu için, tarafından € 57,5 milyon denk hesap açığı gerçekleşmiş ve Kulübümüz bu sebeple Yargı Dairesi’ne sevk edilmiştir.

KAMPANYALAR ETKİLİ OLDU

CFCB İnceleme Dairesi, yeni yönetim kurulumuz tarafından 2018/19 sezonunda alınan aksiyonlarla birlikte

  • Bilet ve forma satış gelirlerindeki artış
  • Yeni sponsorluk anlaşmaları 
  • € 60 milyon tutarındaki sermaye artışı
  • Bağış kampanyası
  • Kulübümüzün TFF ve Bankalar Birliği ile borç yapılandırma ve yeni finansal kontrol talimatı üzerindeki çalışmaları
  • Beklenmedik kur ve faiz artışlarını

dikkate alarak verdiğini belirttiği kararda;

KADRO BİLDİRME LİSTESİ 23 KİŞİYE DÜŞECEK

Kulübümüz Yargı Dairesi’ne sevk edilirken olası UEFA gelirlerinden kesilmek üzere € 2,5 milyon para cezası, daha önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki iki sezon boyunca UEFA müsabakalarında yer alacak oyuncular için transfer ve kadro sayısındaki kısıtlamalara devam edilerek UEFA müsabakalarından men edilmemesi tavsiye edilmiştir.

(Not: Normalde 25 kişilik olan kadro bildirme listesi, ceza nedeniyle 23 kişiye indirilecek)

Aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi durumunda ise UEFA gelirlerinden kesilecek € 2,5 milyon para cezasının daha da düşürülebileceği tavsiye edilmiştir:

  • Bankalar Birliği ile yapılacak olan borç yapılandırma sürecinin Haziran 2019 sonuna kadar tamamlanması,
  • Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde geliştirilen yeni finansal kontrol mekanizmasının Haziran 2019 sonuna kadar tamamlanması

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

FENER OL VE WİM WİN KAMPANYASI SONUÇ VERDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafındna başlatılan Fener Ol ile Win Win kampanyaları sonuç verdi ve Fenerbahçe 'nin UEFA 'dan men riski ortadan kalktı.