Türkiye’nin Avrupa’daki Sıralaması Değişti İşte Yeni Yerimiz

Avrupa kupalarındaki 5’inci hafta maçlarının da sona ermesiyle beraber ülke puan sıralaması yeniden değişti. Türkiye, dün akşam temsilcilerimizin aldığı sonuçlarla 2 basamak daha yükselerek 12’nci sıraya çıktı.

Türkiye’nin Avrupa’daki Sıralaması Değişti İşte Yeni Yerimiz

Avrupa kupalarında dün akşam 4 temsilcimiz mücadele etti. Sün akşamki mücadelelerde 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan temsilcilerimizin müsabakaları sonrası ülke sıralaması değişti.

Sivasspor, dün akşam Cluj ile oynadığı maçta 3-0’lık net bir skorla galip gelmeyi başardı. Böylelikle grup liderliğine yükseldi.

Fenerbahçe, dün gece müthiş bir geri dönüşle beraberliği ve liderliği kurtardı. Kendi evinde Rennes’den 3 gol yiyen Fenerbahçe pes etmedi ve skoru 3-3’e getirmeyi başardı. Böylelikle grubundaki liderliğini korudu.

Başakşehir Konferans Ligi gruplarında dün akşam ilk yenilgisini aldı. Temsilcimiz Başakşehir, Fiorentina karşısında 2-1 mağlup olurken grup liderliğini son haftaya bıraktı.

Trabzonspor ise tur şansını son haftaya bıraktı. Kızılyıldız’a 2-1 mağlup olan temsilcimiz, son hafta oynanacak müsabakalarda gruplardan çıkmaya çalışacak.

2 Basamak Birden Yükseldik

Alınan skorlar sonras14’üncü sırada yer alan Türkiye, puanını 28,9’a çıkararak Çekya ve Norveç’İ geride bıraktı ve UEFA ülke puanı sıralamasında 12’nci sıraya yükseldi.