TJK At Yarışları Ne Zaman Açılacak? Yeni Gelişme

At yarışları ne zaman başlayacak? Koronavirüs nedeniyle ertelenen at yarışları ne zaman açılacak? At yarışları nasıl oynanacak? İşte TJK ve Tarım Bakanlığı açıklaması.

TJK At Yarışları Ne Zaman Açılacak? Yeni Gelişme

At yarışları ne zaman açılacak?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle at yarışları geçtiğimiz ay ertelenmişti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuyla ilgili, "Minimum hareket istedik. Bu yüzden at yarışlarını da erteledik. Herhangi bir tarih için şu anda düşüncemiz yok. Virüsün syrine göre hareket edeceğiz" demişti.

Bu açıklama sonrası TJK bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

"T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin bir televizyon kanalında canlı yayında yapmış olduğu açıklama doğrultusunda; koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında at yarışları bugünden (20.03.2020) itibaren ikinci bir bildirime kadar ertelenmiştir. Bununla birlikte; sadece elektronik bayi (E-Bayi) kanalıyla yurtdışı yarışlar üzerine oyun oynanabilecektir. Web sitemiz tjk.org ve TJK TV ile TAY TV kanallarından E-Bayi’ye üyelik bilgilerine ulaşabilirsiniz."

YENİ AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafındna yapılan son açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"COVID-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ertelenen at yarışları için karar Mayıs ayının ilk haftası verilecek. Ülkemizdeki Covid-19 salgınının seyri takip edilerek, başta Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu olmak üzere ilgili makamların görüşlerinin de uygun olması halinde ayrıca alınacak ilave tedbirlerin kapsam ve mahiyetinin de gerekli ve yeterli düzeyde olması kaydıyla, at yarışlarının yapılmasına karar verilecektir. Bu bağlamda at yarışları ile ilgili daha önce alınan erteleme kararının 2020 yılı Mayıs ayının ilk haftasında tekrar değerlendirilmesine karar verilmiştir. 6132 sayılı Kanun'a göre icra edilen at yarışları Bakanlığımız tarafından 20.03.2020 tarihinden geçerli olmak üzere ikinci bir bildirime kadar ertelenmişti.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Hipodromlardan alınan bilgilere göre at yarışları için hazırlıkların başladığı bildirildi. Paylaşılan görüntülerde atların hazırlandığı görüldü. Ancak yarışların ne zaman başlayacağı hala açıklanmadı.