TFF'nin Yeni Başkanı Belli Oldu-Nihat Özdemir Nereli, Kimdir?

Son dakika haberi: TFF'nin yeni Başkanı Nihat Özdemir oldu. Peki tek aday olarak seçime giren ve TFF Başkanı seçilen Nihat Özdemir kimdir? Nerelidir?

TFF'nin Yeni Başkanı Belli Oldu-Nihat Özdemir Nereli, Kimdir?

TFF 'nin yeni başkanı belli oldu.

Bugün yapılan toplantı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu''nun yeni başkanı Nihat Özdemir oldu. Tek aday olarak seçime giren Özdemir yeni TFF Başkanı oldu.

NİHAT ÖZDEMİR KİMDİR?

5 Nisan 1950 tarihinde dünyaya gleen Özdemir, aslen Bitlisli olan bir ailenin çocuğu olarak Diyarbakır'da doğdu. İlk orta ve lise  eğitimini diyarbakır 'da tamamlayan Özdemir, 1967 senesinde Ankara'ya geldi ve üniversiteye başladı. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden makine yüksek mühendisi olarak mezun oldu.

Daha sonra Ege Üniversitesi endüstri bölümünde master yapan Özdemir, bu dönemde Sezai Bacaksız ile  Limak Holding'in temellerini attı.

1990'lı senelerde Ankara sanayi odası meclis başkanlığı görevini yapan Özdemir, 1995-1996 seneleri arasında Ali Şen ile birlikte Fenerbahçe yönetimine girdi. 2000 senesinden itibaren de Aziz Yıldırım ile birlikte çalışmaya başladı.

Halen LİMAK Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürüten Nihat Özdemir aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübünün eski 2. başkanıdır.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin başkanlığını da yapmış olan Özdemir, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nın hissedarıdır. Nihat Özdemir, Gülseren Özdemir ile evlidir. Batuhan Özdemir isminde oğlu ve Ebru Özdemir isminde bir kızı vardır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA