Süper Lİg'te 11 Yıl Sonra Samsunspor Fırtınası: Samsunspor, 11 yıl sonra Süper Lig'de

Zamanın en iyi takımlarından olan ve bir zamanlar Süper Lig'e damgasını vuran Samsunspor 1 yıl aradan sonra tekrar Süper Lige yükseldi.

Süper Lİg'te 11 Yıl Sonra Samsunspor Fırtınası: Samsunspor, 11 yıl sonra Süper Lig'de

Samsunspor efsanesi geri döndü. Samsunspor 11 yıl aradan sonra tekrar Süper Ligi estirmeye geliyor. Samsunspor 1 yıl aradan sonra tekrar Süper Lige yükseldi. 

Süper Lig'de son olarak 2011-2012 sezonunda mücadele eden Karadeniz temsilcisi, ligi 16. sırada tamamlayarak bir alt lige düşmüştü.

Samsunspor, 11 yıl aranın ardından taraftarına yeniden Süper Lig sevinci yaşattı.

Spor Toto 1. Lig'de iyi bir sezon geçiren ve 20 maçlık yenilmezlik serisi yaşayan kırmızı-beyazlılar, 32. haftada en yakın takipçisi Eyüpspor'un konuk ettiği Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilmesiyle normal sezonun bitimine 6 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Samsunspor Tarihi

Samsunspor, Samsun merkezli faaliyet gösteren dernek yapısındaki Türk çok takımlı spor kulübü. 1927 yılında siyah-beyaz renklerle kurulan kulüp 30 Haziran 1965'te kırmızı-beyaz renkleri benimseyerek profesyonel liglere katılmış olup resmî kuruluş tarihi de bu tarih olarak kabul edilmektedir.

Geçmişte sekiz farklı branşta faaliyet gösteren kulübün günümüzde yalnızca profesyonel liglerde mücadele eden basketbol ve futbol takımları bulunmaktadır. Basketbol takımı ikinci seviye lig olan Türkiye Basketbol Ligi'nde bulunurken futbol takımı ise ikinci seviye lig olan 1. Lig'de yer almaktadır. İki takım iç saha maçlarını 19 Mayıs Stadyumu ve Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda oynamaktadırlar.

Samsunspor, bir diğer Karadeniz ekibi olan Trabzonspor ile büyük çekişme içerisindedir. Ayrıca kulübün Karadeniz takımlarıyla oynadığı tüm maçlar Karadeniz derbisi olarak adlandırılmaktadır. Takımın ilk formaları düz kırmızı ve düz beyaz takım formalardan oluşmaktadır. Şimdiye dek Onur Anıtı figürü sabit kalmak üzere birçok farklı arma kullanan kulübün güncel arması ise kırmızı renk şeritler içerisindeki beyaz zemin üzerine yine Onur Anıtı'nın siyah renkli silüeti yerleştirilerek oluşturulmuştur.

Kulübün Haziran 2018 itibarıyla ₺55,5 milyon borcu bulunmaktayken, bu borçlar, Ağustos 2018'de kulüpten ayrı bir yapı hâlini alarak futbol branşını temsil eden şirkete aktarılmıştır ve günümüzde kulübün borcu bulunmamaktadır.