Süper Lig'de 4 Büyüklerin Yayın Gelirleri Açıklandı

Süper Lig'de 14. haftayı geride bırakırken Dünya Kupası arasına kadar naklen yayın gelirlerinden en çok parayı kazanan takımlar belirlendi. Buna göre Galatasaray, bu alanda zirvedeki yerini aldı.

Süper Lig'de 4 Büyüklerin Yayın Gelirleri Açıklandı

Süper Lig'de 14 hafta geride bırakılırken 4 büyüklerin yayın gelirlerindeki toplam kazancın ne kadar olduğu belirlendi. Buna göre kulüpler, totalde 399,5 milyon liranın sahibi olmayı başardı.


Galatasaray 1. Sırada

Kulüpler, 13'er maç gerçekleştirirken en çok geliri 118 milyon 186 bin lira ile Galatasaray elde etmeyi başardı. Sarı kırmızı ekip, lige katılım bedeli olarak 33 milyon 416 bin lira, geride kalan yıllardaki 22 şampiyonluk sayesinde ise 62 milyon 850 bin lirayı kasasına koydu.

Fenerbahçe 2. Sırada

Geçen senelerde 19 şampiyonluğu bulunan ve bu alanda Galatasaray'ın hemen gerisinde kalan Fenerbahçe ise ligde bu sezon 2 puan farkla zirvede yer alsa dahi yayın geliri açısından 2. sırada kaldı. Sarı lacivertli ekip, lige katılım payının yanı sıra aynı zamanda geçmiş şampiyonluklardan 54 milyon 340 bin lira ve Lig performanslarından ise 23 milyon lira olmak üzere toplamda 110 milyon 756 bin TL tutarındaki parayı kasasına koymayı başardı.