Şenol Güneş A Milli Takım Teknik Direktörü Oldu

Son dakika haberi: Milli Takımın teknik direktörlük görevine Lucescu'nun yerine Şenol Güneş getirildi.

Şenol Güneş A Milli Takım Teknik Direktörü Oldu

Son dakika haberi: Şenol Güneş milli takımda.

Son dönemlerde kötü gidişat sergileyen A Milli Takıma yeni teknik direktör. TRT Spor 'un son dakika olarak geçtiği haberde Beşiktaş 'ın teknik direktörü Şenol Güneş, A Milli Takım teknik direktörlüğü görevine getirildi. 

Güneş 'in furbol sezonu sona erdikten sonra milli takımda göreve başlaması bekleniyor.

İlk iki senedir Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayan Şenol Güneş, ayrılık kararını bugün Bursaspor karşılaşması sonrası açıklayacak. Deneyimli teknik adam ile Başkan Fikret Orman’ın arasının iyi olmadığı, biriken sorunların tarafları ayrılık noktasına getirdiği bildirildi.

Şenol Güneş ’in özellikle siyah beyazlı kulübe gelmesinde büyük katkısı olan Ahmet Nur Çebi yönetimden ayrıldıktan sonra kendisini yalnız hissettiği ve yönetimden gereken desteği göremediği için sıkıntılı olduğu gelen bilgiler arasında.

Bugün Bursa ile Vodafone Park’ta kritik bir mücadeleye çıkacak olan Siyah-Beyazlılar’da kararın, karşılaşmanın ardından açıklanacağı bildirildi.

Milliyet'in son dakika haberine göre deneyimli teknik adam TFF'nin milli takımın başına geçmesi için yaptığı teklifi kabul etti. Açıklamanın pazartesi günü yapılması bekleniyor. Güneş, daha önce 2000-2004 yılları arasında milli takımı çalıştırmış, 2002 Dünya Kupası'nda 3. lük sevinci yaşamıştı

TEKNİK DİREKTÖRLÜK BAŞARILARI

Trabzonspor

  • 1993-1994 sezonu, Başbakanlık Kupası Şampiyonluğu.
  • 1994-1995, 2009-2010 Türkiye Kupası Şampiyonluğu
  • 1994-1995, Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu
  • 2009-2010, TFF Süper Kupa Şampiyonluğu

Beşiktaş

  • 2015-2016, Spor Toto Süper Lig Şampiyonluğu

Türkiye A Milli Futbol Takımı

  • 2002, Dünya Kupası üçüncülüğü
  • 2003 Konfederasyon Kupası üçüncülüğü