Seçim İptal Edildi, Mahkeme Tedbir Kararı Koydu

Galatasaray'da yarın yapılması beklenen başkanlık seçimi, İstinaf Mahkemesi´nin seçime tedbir kararı koyması ile iptal edildi.

Seçim İptal Edildi, Mahkeme Tedbir Kararı Koydu

Galatasaray Spor Kulübü Üyesi Fırat Develioğlu'nun açtığı dava neticesinde seçime tedbir kararı gelmiş ancak 22 Nisan'da yapılan duruşma sonrası karar kalkmıştı. İstinaf Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme seçimli genel kurula tedbir kararı koydu.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas ile birlikte 9 yönetici, 26 Nisan'da idari ibrasızlığın kaldırılması için dava açmıştı. Elmas, "30 gün süremiz vardı. Seçime tedbir ya da iptaline yönelik bir başvurumuz yok. Sadece yönetimin üzerindeki ibrasızlık kararın kalkmasına yönelik bir başvuru. Seçime etkisi olacak bir talebimiz yok" açıklamasını yapmıştı.

Seçimin iptal olmasının ardından yeni bir seçim takvimi açıklanacak. En erken 3 hafta sonra yeni seçim yapılabilecek. Mevcut Başkan Burak Elmas, yeniden yapılacak seçimde aday olabilecek.

Başkan adaylarından Metin Öztürk seçimin iptaliyle ilgili şunları söyledi; "Bunun arkasında planlı organize bir kötülük var. Burak Elmas'ın da sözcüsü şaşırdı iptal olmasına. İptal olma durumunda hemen bugün karar alıp kulübün önünü açarız 28 Mayıs'ta seçim olur dediler. Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver'i aradım, kendisi de şaşkın. 'Seçim iptal olamaz' dedi.”