Milli Takıma Küstah Saldırı: İzlanda'da Emre'ye Mikrofon Yerine Tuvalet Fırçası Uzattılar

Son dakika haberi: Milli takımımıza İzlanda 'da çirkin saldırı yapıldı. Emre Belözoğlu gazetecilere açıklama yaptığı sırada bir kişi mikrofon yerine tuvalet fırçası uzattı.

Milli Takıma Küstah Saldırı: İzlanda'da Emre'ye Mikrofon Yerine Tuvalet Fırçası Uzattılar

Milli takımımıza çirkin saldırı.

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 4. karşılaşmasında deplasmanda İzlanda ile pynayacağı maç için önceki akşam  İzlanda'ya gelen A Milli Futbol Takımı'na pasaport kontrolü ve arama sırasında büyük saygısızlıklar yapıldı.

Muhabir gibi Emre Belözoğlu 'nun yanına gelen kişi, ona mikrofon yerine tuvalet fırçası uzattı. 

ÜLKEMİZE KURBAN OLSUNLAR

Emre Belözoğlu 'da şu açıklamalarda bulundu: "Ülkemize kurban olsunlar. Gereğini açıklarlar. İçeride gereksiz bir arama yapıldı indiğimizden itibaren. Durum bu yani. Ben daha fazla bir şey söylemek istemiyorum" 

DIŞİŞLERİ 'NDEN SERT CEVAP

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Milli Takımımızın İzlanda havaalanında maruz kaldığı muamele diplomatik teamüller bakımından da insani bakımdan da kabul edilemez. Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın." dedi.

AK PARTİ 'DEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Çelik'in Twitter'dan yaptığı açıklama şu şekilde:

"Milli takımımıza İzlanda havaalanında yapılan saygısız muamele, İzlanda yetkili makamlarının doğrudan sorumluluğundadır. İzlanda makamlarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Sporun ruhuna yakışmayan bu saygısızlık karşısında gerekli tüm cevaplar net şekilde verilir. İzlanda makamları, insani olmayan, sporun ruhuna uymayan ve diplomatik açıdan asla kabul edilmeyecek bu davranışların sorumlusudur. Milli takımımıza yapılanlar bir nevi şiddettir. İzlanda makamları bu “ilkel” uygulama için özür dilemelidir. Bu yanlışı telafi edecek adımlar atmalıdır. Milli takımımıza selam gönderiyoruz, tüm milletimizin desteğinin onlarla olduğunu biliyorlar. İlkel davranışlara, sporun ruhuna uygun başarılar elde ederek en iyi cevabı vereceklerine inanıyoruz. Yüreğimiz milli takımımızla..."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA