MAHKEME FENERBAHÇE-KAYSERİSPOR MAÇI DEPLASMAN YASAĞI İÇİN KARAR VERİLDİ

Kayserispor-Fenerbahçe maçındaki deplasman yasağı için yürütmeyi durdurma kararı verildi

MAHKEME FENERBAHÇE-KAYSERİSPOR MAÇI DEPLASMAN YASAĞI İÇİN KARAR VERİLDİ

Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, Fenerbahçe taraftarlarının deplasman tribününe alınmama kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kayseri İl Güvenlik Kurulu'na 1 günlük itiraz süresi tanındı. Mahkeme nihai kararını itiraz dilekçesini değerlendirdikten sonra verecek.

Kayseri İl Güvenlik Kurulu geçen hafta Fenerbahçe taraftarının Kayserispor maçında deplasman tribününe alınmayacağı açıklanmış ve tepkilere yol açmıştı. Fenerbahçe Kulübü, alınan bu karara itiraz etti ve Kayseri 2’nci İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme ise bugün kararını verdi.

Mahkeme bu ara kararında, Fenerbahçe’nin dava dilekçesindeki iddiaların cevaplanması, kararda belirtilen güvenlik gerekçesinin nedeninin, bahsi geçen güvenlik sorununa ilişkin somut bilgi ve belgelerin onaylı birer örneğinin gönderilmesini istedi.

Fenerbahçe taraftarı avukatın, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Yukatel Kayserispor ile Fenerbahçe arasında 4 Mart Cumartesi günü oynanacak karşılaşmaya sarı-lacivertli taraftarların alınmaması kararına ilişkin başvurusu üzerine Kayseri 2. İdare Mahkemesi, deplasman yasağı için yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Kayseri İl Güvenlik Kurulu'na 1 günlük itiraz süresi tanınırken, nihai karar itiraz dilekçesini değerlendirildikten sonra verilecek.

Kararda; Kayseri 2. İdare Mahkemesinin kararında, "Dava konusu işlemin Yukatel Kayserispor-Fenerbahçe AŞ arasında gerçekleştirilecek müsabakada misafir tribünün kapatılarak, misafir takım taraftarlarının stadyuma alınmamasına ilişkin olduğu ve söz konusu müsabakanın 4 Mart'ta gerçekleştirileceği dikkate alındığında uygulanmakla etkisi tükenecek idari işlem mahiyetinde olması ve uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle savunma verilmesi ve ara karar gereklerinin yerine getirilmesine ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilmesine kadar dava konusu işlemin teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20. ve 27. maddeleri uyarınca savunma ve ara kararına cevap verme süresinin 1 gün olarak belirlenmesine, ara kararı gereğinin yerine getirilmesinin zorunlu olduğu hususunun davalı idareye bildirilmesine oy birliğiyle karar verildi." ifadelerine yer verildi.