Korsan Maç Yayını Yapan ve İzleyenlere Hapis Cezası

Futbol severleri yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, kanun teklifi meclisten geçtikten sonra korsan yayın yapanlara ve izleyenlere ceza verileceği bildirildi.

Korsan Maç Yayını Yapan ve İzleyenlere Hapis Cezası

Kaçak maç yayını yapanlara ve izleyenlere ceza geliyor.

TBMM 'ye yeni bir kanun teklifi sunuldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafndan hazırlanan kanun teklifinde, Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ülkedeki kulüp yapılarının, dünyada eşine pek az rastlanır bir çeşitlilik gösterdiğini vurguladı ve TBMM'nin 'Spor Kulüpleri ve Federasyonları Yasası'nı yakın zamanda gündemine alacağını söyledi.

Yasa tasarısı ile yapılacak düzenleme şu şekilde;

Genel Kurula iştirak eden üyelerin 3/4 'ünün alacağı karar ile kulüp merkezi aynı ilde bulunan başka kulüp ile birleşebilecek. 

Şike ve teşvik primi suçlarını işleyen yöneticiler ömür boyu men cezası alacak ve kulüp başkanı ya da yönetici olamayacak. 

Kulüplerin önceki yıl geçrekleşen gelir bütçesinin yüzde 5 'ini aşan miktarda kulüp gelirlerinin ve alacaklarının temlik edilmesi durumunda, kulüp başkan ve yöneticileri müştereken sorumlu olacak.

Sponsor taraından karşılanan transferler haricinde bir önceki gerçekleşen borçlanma hariç bütçenin çeyreğindne fazlasını transfere kullanacak. 

Kıulüplerdeki dernek ve şirketler tek çatı altında toplanacak.

Kulüp başkanlığı ve yöneticilik için ekstra şartlar getirilecek. 

Bütçeyi aşan borçlardan ve zararlardan kulübün  başkanı ve yöneticileri bireysel olarak sorumlu olacak. Yani artık kulübü borçlandıran veya zarara uğratan yöneticiler ellerini kollarını sallayıp gidemeyecek.

Kulüpler federasyonuna karşı suç işleyenler devlete karşı suç işlemiş sayılacak. 

İZLEYEN VE İZLETTİRENLER CEZA ALACAK

TBMM'ye sunulacak olan Spor Yasası 'nda IPTV ve dekoderler aracığıyla gerçekleşen korsan yayınlarının dağıtıcılarının ve izleyenlerinin para cezası ve hapis cezası ile cezalandırılmasının talebi de yer alıyor.

Kanun teklifi meclisten geçerse korsan yayınları yapanlar kadar izleyenler de ceza alacak.

Peki sizce izleyenlere ceza verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA