Kobe Bryant'ın Ölümünü 2012'de Twitter'da Bildim Demişti-Foyası Ortaya Çıktı

Kobe Bryant 'ın helikopter kazası sonucu öleceğini 2012 yılında attığı tweet ile tahmin ettiğini söyleyen kullanıcı gündeme oturmuştu. Ancak bu kullanıcının foyası ortaya çıktı.

Kobe Bryant'ın Ölümünü 2012'de Twitter'da Bildim Demişti-Foyası Ortaya Çıktı

Kobe Bryant 'ın ölümü sonrası o Tweet gündeme oturdu.

Öncxeki akşam üzücü bir haber geldi. NBA 'nın efsane basketbolcusu Kobe Bryant ile kızı ve yanındakiler , helikopter kazası sonucu hayatını kaybetti. Efsane basketbolcunun yaşamını yitirmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Türkiye 'den de yüz binlerce hayranı olan ünlü basketbolcu sevenelerini üzdü. 

Bu ölüm haberi sornası Kobe Bryant 'ın helikopter kazasında öleceğini 2012 yılında paylaştığını iddia eden bir kişi ortaya çıktı. 

İşte o paylaşım:

Bu tweet , dünya gündemine oturdu. Peki bu doğru mu yoksa fotoğraf hilesi ile mi yapıldı?

Dotnoso adlı kullanıcının yaptığı bu paylaşım kısa sürede milyonlarca kişinin dikkatini çekmişti. 

Ancak bir araştırma yapıldığında 3 Kasım 2012 yılında atıldığı görünen Tweet 'in sahte bir tweet olduğu görülüyor. 

Söz konusu Tweetin altında yer alan Carbon v.2.5 isimli istemci, Dotnoso’nun foyasının ortaya çıkardı. 

Bir Twitter kullanıcısı  o tweet ile ilgili bir araştırma yaptı ve bu araştırmasında , Carbon yazılımının 2.versiyonunun 2014 yılında yayınlandığını, 2,5 isimli versiyonun ise 2017 yılında yayınlandığını bildirdi.  Daha da önemlisi Carbon v.2.5, geçmiş zamanlı tweetler atmak için kullanılıyordu. Yani kullanıcılar, bu istemci üzerinden attıkları tweetleri, geçmişte atılmış gibi düzenleyebiliyorlar.