Hull City’de Şok Ayrılık

Acun Ilıcalı tarafından satın alınarak lig aşamasında fark yaratması beklenen Hull City’de şok ayrılık taraflarda arasında tartışmalara sebebiyet verdi. Acun Ilıcalı tarafından Hull City’nin başına getirilen Şota Arveladze takımdan gönderildi. İngiltere 2.ligi olan Championship ekiplerinden Hull City’de teknik direktörlük görevini üstlenen Şota geleceği hakkında son zamanlarda açıklamalar yapıyordu. Şota’nın lig karnesi noktasında son aldığı yenilgiler bu ayrılışın nedenleri arasında yer alıyor.

Hull City’de Şok Ayrılık

Sakatlıklar Şota’yı Etkiledi
Lige son derece iyi bir başlangıç yapan Hull City, gelen sakatlık haberleri ile birlikte kısa sürelerde ligde alt sıralarda yer almaya sürüklenmeye başladı. Sakatlıkların ardı ardına gelmesi ile birlikte Teknik Direktör Şota kadro kurmakta zorlanmaya başladığını da belirtmişti. Acun Ilıcalı tarafından yapılan açıklama ile birlikte 2022 yılı ocak ayından beri görevde olan Şota ile yollarımız ayrılmıştır diye belirtti.

Karşılıklı bir şekilde anlaşarak anlaşmanın tamamlandığı belirtiliyor. Ayrıca takım içerisinde yardımcı antrenör görevinde yer alan Peter Van Der Veen’de görevde ayrıldığı belirtildi. Takıma geçici olarak Andy Dawson yönetecek.

Hull City’nin son maçında defansif hatalarla birlikte mağlubiyetle ayrılmışlardı. Bu sezon içerisinde 10 maça çıkan Şota, toplamda 11 puan aldı. Lig sıralamasında ise 20.sırada yer alıyor.

Acun Ilıcalı Kulüp Sitesinde Açıklamalarda Bulundu
Acun Ilıcalı’nın yaptığı uzun açıklamada ise; milli ara ile birlikte bir görüşme yaptık. Teknik Direktörümüz Şota ile birlikte bazı durumların gerçekleşmesi noktasında fikir alışveriş yaptık. Bu fikirlerde ortak olmadığımız durumlar vardı. Onları yeniden ele aldığımızda yine aynı sorunları yaşadık ve fikir ayrılığı ile sebebiyle karşılıklı anlaştık. Karşılıklı anlaşma ile birlikte yollarımızı ayırdık. Şimdi artık tek düşüncemiz Andy ile birlikte takımı destekleyerek hak ettiği noktalara gelmek olacaktır.” Diye belirttiği görüldü.

Yaptığı açıklamalar noktasında ise kulislerden alınan bilgiler Şota’nın sakatlanmalarını sebebiyet gösterdiği belirtiliyor. Futbol içerisinde böyle durumların yaşanabileceğini de belirttiği söyleniyor.

Hull City noktasında ikinci sezonu içerisinde yer alan Acun Ilıcalı devre arasında kaliteli takım arkadaşların da takıma geleceğini belirti. Transfer sezonu ile birlikte kısa sürelerde Premier Lig’e yükselmek noktasından ellerinden geleceğini her zaman yapacaklarını belirtti.