Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Muş’a yatırım

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Muş heyeti arasında kente yapılacak yatırımlarla ilgili protokol imza töreni düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Muş’a yatırım

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Muş heyeti arasında kente yapılacak yatırımlarla ilgili protokol imza töreni düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binada düzenlenen imza töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Gururla ifade ediyorum Muş’u yeni yatırımlarla şaha kaldırıp yüksek noktalara taşıyacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde pek çok devrim gerçekleşti. Gençlik ve sporda da önemli seviyeler kat ettik. 19 yıl önce Muş’ta lisanslı sporcu sayısı 613 iken bugün ise 30 bine yakın. İnşallah bu yatırımlarla bu sayıların çok üstüne çıkacağız. Muş’un tamamında köylerinden mahallelerine kadar tesislerimiz birer birer yükselecek” ifadelerini kullandı.

"Çok ciddi bir hamleyi gerçekleştiriyoruz"

Kasapoğlu, “Muş ilimize ve tüm ilçelerimize 1 adet gençlik kampımız, izcilik kampımız ve kayak merkezimizi sadece Muş’a değil Türkiye’ye uluslararası anlamda kalitesiyle hizmet gösterecek eseri kazandırıyoruz. 100 yatak kapasiteli sporcu kamp eğitim merkezimiz ve sadece Muş’a değil bölgeye hitap edecek spor lisemiz. Spor salonu ve yeni spor salonlarımız, gençlik merkezlerimiz, antrenman salonlarımız, mahalle tipi gençlik merkezlerimiz, yarı olimpik yüzme havuzlarımız, su sporları merkezimiz, geleneksel sporlar ile ilgili alanımız, Malazgirt Milli Park alanındaki at koşu sahamız, cirit alanımız tribünler ve onların modernizasyonu. Kayaklı koşu antrenman pistimiz, özellikle amatör spor kulüplerimiz için 4 nizami futbol sahamız ve belediye başkanımızın bisiklet anlamındaki projesini destekleyeceğiz. Çok ciddi bir hamleyi gerçekleştiriyoruz. Açık kapalı tenis kortlarımız bunlarda bizim için önemli” diye konuştu.

"Halkımızla bu tesisleri birer birer buluşturacağız"

Her neye ilgi varsa onun yanında ve onun peşinde olup destekçisi olmaya devam edeceklerini dile getiren Bakan Kasapoğlu, “İnanıyorum ki Muş’un geleceği için önemli bir miladın başlangıcı olacak. Halkımız ile bu tesisleri birer birer inşallah en kısa zamanda buluşturacağız. Bir yandan yeni tesisler yaparken mevcut tesislerin modernizasyonu gayret gerektiriyor. Bu kapsamda 8 tesisimizin hem yenilenmesi hem modernizasyonu da bu protokolümüzün içine dahil ettik. Bu protokol ile Muş gençlik ve spor açısından çok sağlam bir alt yapıya sahip örnek bir şehir olacağına da inanıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programa, Muş Valisi İlker Gündüzöz, Ak Parti milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanlarından oluşan Muş heyeti katıldı.