Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'ndan Avrupa Süper Ligi Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, avrupada futbol gündemini sarsan Avrupa Süper Ligi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Avrupa Süper Ligi takımları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'ndan Avrupa Süper Ligi Açıklaması

Büyük kulüplerin bir araya gelerek kendi liglerini oluşturduğunu duyurmasının ardından UEFA ve diğer kulüplerden art arda gelen tepkiler sürerken, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, "Avrupa Süper Ligi projesinin futbolun yanı sıra bütün spor organizasyonlarının bir değeri olan 'katılımcılık' ilkesiyle çeliştiğini düşünüyorum. Futbolda mevcut koşulların el birliğiyle geliştirilmesi gerektiğini düşünmekle birlikte; tüm spor camiasının, sporun katılımcı ve birleştirici ruhu için birlikte hareket edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne rakip olmayı amaçlayan, en iyi Avrupa kulüplerinin yarışacağı, önerilen yıllık bir kulüp futbol yarışmasıdır. Bir "Avrupa Süper Ligi" kurulması üzerine uzun spekülasyonların ardından, önerilen yarışma 18 Nisan 2021'de 12 kulüp tarafından kuruldu ve 3 kulüp daha katılması bekleniyor. Bu on beş "kurucu kulüp", yönetecekleri yarışmanın kalıcı katılımcılarıdır. Florentino Pérez ilk turnuvanın ilk Başkanıdır.

İngiltere Arsenal

İngiltere Chelsea

İngiltere Liverpool

İngiltere Manchester City

İngiltere Manchester United

İngiltere Tottenham Hotspur

İtalya Milan

İtalya Inter

İtalya Juventus

İspanya Atlético Madrid

İspanya Barcelona

İspanya Real Madrid