Galatasaray'dan transfer haberi! Bu oyuncuya imzayı attırdı!

Galatasaray NEF, transfer atağını sürdürüyor! Bosna-Hersekli Miralem Haliloviç'i kadrosuna katan Galatasaray, gücüne güç katıyor. Başarı dolu bir sezon için heyecanla bekliyoruz. Sarı-kırmızılar zirveye doğru emin adımlarla ilerliyor.

Galatasaray'dan transfer haberi! Bu oyuncuya imzayı attırdı!

Galatasaray NEF, 31 yaşındaki Bosna-Hersekli oyuncu Miralem Haliloviç'in transfer edildiğini duyurdu. Yeni sezon için transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Galatasaray NEF, kadrosuna bir isim daha katmış oldu.

Sarı-kırmızılı takım, 31 yaşındaki Bosna-Hersekli oyuncu Miralem Haliloviç'i transfer ettiğini açıkladı.

Galatasaray Kulübü tarafından yapılan resmi açıklamada, "Galatasaray NEF, yeni sezon hazırlıklarını büyük bir hızla sürdürürken, Bosna-Hersek Milli Takımı'nda da forma giyen pivot Miralem Haliloviç'i kadrosuna kattı. 205 cm boyundaki Bosnalı oyuncuyla bir yıllık anlaşma yapılarak kadro güçlendirildi. Nanterre 92 takımında izlediğimiz yeni transferimize parçalı formamız altında başarılı bir sezon dileriz." ifadelerine yer verildi.

Miralem Haliloviç Kimdir?

da644e3c-miralem-halilovic-950x500.jpg

1992 yılında Bosna-Hersek'in Tuzla şehrinde doğan Miralem Haliloviç, basketbol kariyerine 2007/08 sezonunda henüz 16 yaşındayken doğduğu şehrin takımı KK Sloboda Dita Tuzla'da başladı.

2010/11 sezonunda Hırvatistan Ligi'nde yer alacak olan KK Zagreb'e transfer oldu. KK Zagreb macerası dört sezon boyunca devam etti. 2014/15 sezonu başında Litvanya'ya giden Haliloviç, Dzukija Alytus takımında forma giydi. Ancak sezonun yarısında eski takımı KK Zagreb'e geri döndü. Krka Novo Mesto ve GKK Sibenik takımlarında da mücadele eden oyuncu, 2016/17 sezonunda Fransa ProB Ligi takımlarından Entente Orleans'a transfer oldu ve Fransa'daki kariyerine başladı.

Entente Orleans takımıyla geçirdiği ikinci sezonunda, Fransa-Jeep ELITE ProA Ligi'ne yükselme başarısı gösterdi. ProA Ligi'ndeki ilk sezonunda etkileyici bir performans sergileyen Haliloviç, 23 maçta 17.6 sayı, 7.9 ribaunt ve 3.1 asist ortalamalarıyla dikkat çekti. Bir sonraki sezonunda ise Boulogne-Levallois Metropolitans takımına transfer oldu. 2021/22 sezonunda hem Fransa Ligi'nde hem de EuroCup'ta mücadele etti. EuroCup'ta 19 maçta ortalama 9.1 sayı, 5.6 ribaunt ve 1.7 asist performansıyla oynadı. Geçtiğimiz sezonu ise Nanterre 92 takımıyla tamamladı.

Ayrıca, Miralem Haliloviç, Bosna-Hersek milli formasıyla da mücadele etmektedir. EuroBasket 2022'de 5 maçta 10.8 sayı, 6.2 ribaunt ortalamaları yakalayan oyuncu, 2023 Dünya Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde de ülkesini temsil etti ve 14.4 sayı, 6.2 ribaunt, 1.6 asist ve 1.2 top çalma ortalamalarıyla oynadı.