Galatasaray Stadyumu'na Dev Bir Sponsorluk Anlaşması Geliyor! 214 Milyon TL'lik Değişim Söz Konusu

Galatasaray'ın stadyumu, 214 milyon TL'lik bir anlaşma ile yeni bir isim alıyor. Rezan Epözdemir'in önerisiyle "Ali Sami Yen Stadyumu" adını taşıyacak olan bu mekan, kulübün köklerine ve değerlerine uygun bir isimle anılacak. Sponsorluk teklifi başkanlığa sunuldu.

Galatasaray Stadyumu'na Dev Bir Sponsorluk Anlaşması Geliyor! 214 Milyon TL'lik Değişim Söz Konusu

Galatasaray'ın Stadyumu Yeni Bir İsme Kavuşuyor

Galatasaray'ın stadyumu, TOKİ tarafından 2011 yılında Seyrantepe'ye inşa edildi ve Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine Galatasaray'a verildi. O tarihten beri, stadyumun adı sponsor firmalarla anılır hale geldi. Türk Telekom Stadyumu olarak başlayan serüven, daha sonra Nef Stadyumu adını aldı. Ancak kompleksin adı bir kez daha değişiyor. İşte, Galatasaray'ın stadyumunun yeni adı...

Rezan Epözdemir'den Sürpriz Sponsorluk Teklifi

Galatasaray'da Burak Elmas döneminde başkan yardımcılığı görevini üstlenen Hukukçu Rezan Epözdemir, sarı-kırmızılı kulübe sürpriz bir sponsorluk teklifinde bulundu. Epözdemir, mevcut stat isim sponsorluğu anlaşmasındaki bedellerin yüzde 30 artırılmış halini içeren bir teklifi noter onaylı olarak kulübe iletti.

galatasaray-stad-isim.webp

Nef Stadyumu Galatasaray'ın Stadının Adı Değişiyor

Epözdemir, 2023-24, 2024-25 ve 2025-26 sezonlarını kapsayan Nef ile yapılan anlaşmadaki sponsorluk bedellerinin yüzde 30 artırılarak toplamda 214 milyon 500 bin TL ödemeyi teklif etti. Ancak Epözdemir, stat isim sponsorluğuyla ilgili herhangi bir talepte bulunmadığını belirterek stadın adının 'Ali Sami Yen Stadyumu' olarak değiştirilmesini önerdi.

Stat İsmi Değiştirme Teklifi Başkanlığa Sunuldu

Rezan Epözdemir, Galatasaray'ın eğitim ve kültür kurumu olduğuna dikkat çekerek, "Galatasaray, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olup kökleri, sosyalleşme süreci ve değer yargılarıyla ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle kulübümüzün kurucusu Ali Sami Yen'in ismi, stadımıza en çok yakışan isimdir" şeklinde ifade etti. İlgili teklif, noter onaylı olarak cuma günü itibarıyla kulübe iletilmiş olup Galatasaray Divan Kurulu Başkanlığı'na da bilgi verilmiştir.