Fransa'da Koronavirüs Paniği Büyüyor! Ligue 1 Maçlarına 1000 Seyirci Sınırı Getirildi

Fransa Spor Bakanı Maracineanu, yeni tip koronavirüs tedbirleri çerçevesinde Ligue 1'deki müsabakalara 1 Nisan 2020 tarihine kadar en fazla 1000 seyirci alınabileceğini söyledi.

Fransa'da Koronavirüs Paniği Büyüyor! Ligue 1 Maçlarına 1000 Seyirci Sınırı Getirildi

Çin'in Wuhan kentinde ilk olarak görülen ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs Fransa'da paniğe neden oldu. Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, koronavirüs tedbirleri kapsamında Ligue 1'deki tüm karşılaşmaların 15 Nisan 2020 tarihine kadar en fazla 1000 seyirci ile oynanacağını söyledi.

Bilindiği gibi Paris Saint-Germain ile Borussia Dortmund arasındaki Şampiyonlar Ligi mücadelesi için de seyircisiz oynanma kararı alınmıştı. Japonya'daki olimpiyatları da tehlike altına alan koronavirüs nedeniyle bir çok ülkede eğitim öğretime ara verilirken, İran hükümeti 70 bin hükümlününm ev hapsine alınacağını bildirdi. İtalya'da da işler günden güne daha kötüye gidiyor.

Avrupa'da en çok ölümlü vaka görülen İtalya'da eğitim öğretime ara verilmesinin yanı sıra çok sayıda emekli doktorun göreve çağrıldığı, hemşirelik öğrencilerinin de mezuniyet sürecinin hızlandırıldığı kaydedildi.