Filenin Sultanları şampiyonluk primi için bakın ne talep etti! Ayakta alkışlanacak hareket!

Şerafettin Tilki, Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol takımına, kendilerinden prim isteyip istemediğini sorduğunda filenin sultanlarının verdiği cevap olay oldu. Eda Erdem'in soruya yanıtı ayakta alkışlandı.

Filenin Sultanları şampiyonluk primi için bakın ne talep etti! Ayakta alkışlanacak hareket!

2023 FIVB Voleybol Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşı karşıya gelen Filenin Sultanları, Avrupa şampiyonu oldu.

Rakiplerini 3-2 mağlup eden Türkiye, Milletler Ligi ardından Avrupa şampiyonu olarak bizleri gururlandırdı.

Futbol takımının uluslararası başarı elde edememesine rağmen para ödülünü alması tepkilere neden olurken, Filenin Sultanları'nın ikramiyeyi alıp almayacağı merak konusu oldu.

Filenin Sultanları şampiyonluk primi için bakın ne talep etti

Gazeteci Şerafettin Tilki, bu noktaya açıklık getiriyor. İşte Tilki'nin gazetesindeki köle yazısında ilgili bölüm:

"Fatih Terim'le Avrupa Şampiyonası'na katıldık. İlk Avusturya-İsviçre. Sonra Fransa var. İlk maçta merhum TFF Başkanı Hasan Doğan ve teknik direktör Levent Kızıl'ın çabalarına rağmen çatışmalar yaşandı. Ayak bastı paraları, ikramiye talepleri, bitmek bilmeyen bir sürü istek,. Daha maç başlamadan otel odasında Terim ile oyuncular arasında bir sürü anlaşmazlıklar. Dönemin başkanı olan Yıldırım Demirören ile ekibinin çalkantılı dönemdeki meşhur mücadeleleri prim kavgaları geniş çapta duyuruldu. Öyle ki saçılan paralar yarı final, final ve hatta kupayı kazanan ülkeden bile fazla. Turnuvada hayal kırıklığına uğradık, prim anlamında ise şampiyonluğu kazandık!..

Buradan tarih yazan kadın voleybol takımına geçiş yapalım..

Yer Belçika'nın başkenti Brüksel. Yani burası AB'nin kalbidir. Voleybol Federasyonu Başkanı olan Mehmet Akif Üstündağ, takımı ve diğer yetkililer odadaydı. Daniele Santarelli ile sporcular da hazır. Üstündağ, “Şampiyonluk adına sizlere ne versek az. Asşında prim olur, başka bir şeyler olabilir. Sizin tüm isteklerinizi yerine getireceğiz. Sizin salon kısmında işiniz bitti, söz sırası sizde” diye konuştu.

 İlk konuşan İtalyan teknik adam oldu. Kaptan Eda Erdem'e yol vererek, "Bunu konuşması gereken benim oyuncularımdır" dedi. Otelin lobisi aniden sessizliğe büründü. Kimse tek kelime etmedi.

İşte Eda'nın kısa konuşması:

"Atatürk'ün kızı sporcular, ülkeleri adına elde ettikleri başarıyı pazarlamıyorlar. Herhangi bir ödül veya özel bir şey talep etmez. 85 milyon insana getirdiğimiz mutluluk bize yeter.

Sormak bile istemeyeceğiniz bir alkış tufanı koptu. Olayı duyduğumda boğazım düğümlendi, orada bulunanlar da öyle. Siz ne kadar iyi bir insansınız. Allah sizlerin eksikliğinizi göstermesin.

Peki bu güzel kızlar hangi ödülleri alacak?

Kural olarak kişi başına yalnızca 150 Cumhuriyet altını düşüyor. Bu miktar 1,6 milyon liraya denk geliyor. 14 oyuncunun toplamı 23 milyon lira.. Takımın İtalyan teknik direktörünün değeri sadece 40 Altın. Ödül olarak alacakları ilave 500 bin avroyu Federasyon'un dağıtıp dağıtmayacağı bilinmiyor."