Fenerbahçe'nin koltuğuna oturan yeni teknik direktör heyecan yaratıyor!

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal oldu. Tecrübeli ve camiayı tanıyan Kartal, takıma yeni bir soluk getirecek. Süper Lig'e çıkma başarısı ve derbi galibiyetleriyle tanınan Kartal, Fenerbahçe'yi zirveye taşımayı hedefliyor. Yeni dönem için umut verici bir atama!

Fenerbahçe'nin koltuğuna oturan yeni teknik direktör heyecan yaratıyor!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Haziran tarihinde yaptığı konuşmada Türkiye ligini iyi bilen, bu ortamda uzun yıllar hocalık yapmış ve Fenerbahçe'ye uyum sağlayabilecek bir teknik direktörün sayısının sınırlı olduğunu dile getirmişti. Camiamızı iyi tanıyan, hizmet vermiş, anlayışı olan ve bu ruhu takıma aşılayabilecek niteliklere sahip olan iki Türk teknik direktör adayı ön plana çıkıyor. Önümüzdeki sezon tercihimiz Türk bir teknik direktörden yana olacak şeklinde konuşmuştu.

Bu açıklama ile birlikte Fenerbahçe'nin arayışı sonucunda yeni teknik direktörün bir Türk olacağı kesinleşti. Kimin bu görevi üstleneceği ise merak konusu olmuştu. Ersun Yanal, Sergen Yalçın, Abdullah Avcı gibi birçok isim teknik direktörlük için gündeme gelirken eski teknik direktör İsmail Kartal'ın adı da son günlerde Fenerbahçe ile yeniden anılmaya başlamıştı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter üzerinden Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün İsmail Kartal olduğunu duyurdu.

Candaş Tolga Işık, attığı tweette: "Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal oldu." dedi.

İsmail Kartal Kimdir?

İsmail Kartal, Türk teknik direktör ve eski milli futbolcudur. "Arap İsmail" lakabı ile tanınmaktadır.

İsmail Kartal, Fenerbahçe altyapısında çalıştıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyimini Kardemir Karabükspor'da yaşadı. Ardından Sivasspor'un başına geçerek takımı sezon sonunda 1. Lig şampiyonu yaparak tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkarmıştır. 2006-2007 sezonunda Mardinspor'un başında görev alan İsmail Kartal, sezon ortasında ayrılarak Malatyaspor'un başına geçmiştir. Daha sonra Malatyaspor'dan ayrılıp FB TV'de yorumculuk yapmış, 2007-2008 sezonunun 18. haftasından itibaren Orduspor'un başına geçmiştir. Ayrıca 2008-2009 sezonunda Konya Şekerspor'un teknik direktörlüğünü yapmıştır.

İsmail Kartal, 2010-2014 sezonları arasında Fenerbahçe'de yardımcı antrenör olarak görev yapmıştır. 2014-2015 sezonu başında ise Fenerbahçe'nin teknik direktörü olarak atanmıştır. Fenerbahçe'deki teknik direktörlük kariyerindeki ilk derbi galibiyetini, 8. haftada deplasmanda oynanan Beşiktaş maçında 2-0'lık skorla elde etmiştir. 11 Ekim 2015 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor ile anlaşan İsmail Kartal, 12 Kasım 2015 tarihinde Eskişehirspor'daki görevinden istifa etmiştir. 2017-2018 sezonu başında Ankaragücü ile anlaşan Kartal, sezon sonunda takımı ikinci sırada bitirerek 6 sezonluk bir aradan sonra takımını Süper Lig'e çıkarma başarısı göstermiştir. İsmail Kartal, 28 Haziran itibarıyla Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olduğu Candaş Tolga Işık tarafından duyurulmuştur.