Fenerbahçe’de teknik direktör için tarihi karar! En başarılı teknik direktör artık sarı lacivertte olacak

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu! Kulüp tarihinde en başarılı isimlerden biri geri dönüyor! NTV'nin son dakika haberine göre, Fenerbahçe'nin yeni hocası belirlendi. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe’de teknik direktör için tarihi karar! En başarılı teknik direktör artık sarı lacivertte olacak

Ziraat Türkiye Kupası final müsabakasının ardından Portekizli teknik direktör Jorge Jesus ile yollarını ayıran Fenerbahçe, yeni bir teknik direktör arayışı içine girmiştir. Fenerbahçe yönetimi, takımın başına bir efsane ismi getirme kararı alarak, önemli bir adım atmıştır.

FENERBAHÇE TARİHİNİN EN BAŞARILI İSMİ TAKIMIN BAŞINA GEÇECEK

2

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonu Galatasaray'ın 8 puan gerisinde tamamlamasının ardından Jorge Jesus'un ayrılışıyla birlikte yeni bir teknik direktör arayışına girdi. Bu süreçte, Vincenzo Montella ve Mircea Lucescu gibi yabancı teknik direktörlerin adı geçse de, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yerli tercih açıklamasının ardından kulüp yönetimi yerli isimlere yönelmeye karar verdi. Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Sergen Yalçın, Aykut Kocaman ve Abdullah Avcı gibi isimler ön plana çıktı ve son kararın yakın bir süre içinde açıklanacağı söylendi.

NTV Spor tarafından yapılan bir bildiriye göre, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü büyük bir olasılıkla İsmail Kartal olacak. İsmail Kartal, daha önce Fenerbahçe'de görev yapmış ve takımın başında en az 15 maçta bulunarak, yerli teknik direktörler arasında en yüksek puan ortalamasına sahip olmuştu. 52 maçta 34 galibiyet, 13 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 115 puan toplayan Kartal, maç başına 2,21 puan ortalamasıyla dikkat çekmişti.

Ali Koç, Olağan Mali Genel Kurul'da yaptığı açıklamada, yeni teknik direktörün Türk olacağını belirtmiş ve Türkiye Ligi'ni bilmeyen ve çalışmayan bir teknik direktörle yeni sezonun riskli olacağına karar verdiklerini ifade etmişti. Bu nedenle, camiayı iyi bilen ve hizmet etmiş, Türk olan bir teknik direktörle çalışmanın en iyisi olacağını düşündüklerini vurguladı.

Bu gelişmelerin ardından eski Fenerbahçe kaptanı ve Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel'in Fenerbahçe'ye geleceği iddiaları ortaya atıldı. Ancak Volkan Demirel, konuyla ilgili sorulara cevap vermedi ve sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf, İstanbul'a gitmek üzere olduğunu gösterdi. Bu durumda, Fenerbahçe'nin resmi olarak Volkan Demirel'i teknik direktör olarak açıklaması bekleniyor.

Fenerbahçe taraftarları, İsmail Kartal veya Volkan Demirel gibi yerli isimlerin takımın başına geçmesiyle yeni sezonu umutla bekliyor. Kulüp yönetimi de Türkiye Ligi'ni ve Fenerbahçe camiasını iyi bilen, deneyimli bir Türk teknik direktörle çalışmanın en doğru tercih olduğuna inanıyor.