Fenerbahçe'de 3 Yıldız Futbolcuyla Yollar Resmi Olarak Ayrıldı! Son Dakika Açıklaması

Fenerbahçe, gelecek sezon için güçlü bir kadro oluşturma planları yaparken, 3 önemli yıldız futbolcuyla yollarını resmi olarak ayırdığını duyurdu.

Fenerbahçe'de 3 Yıldız Futbolcuyla Yollar Resmi Olarak Ayrıldı! Son Dakika Açıklaması

Arda Güler transferi gündemdeyken, Fenerbahçe için Japonya'dan sürpriz bir transfer iddiası ortaya çıktı. Japon basınında yer alan habere göre, Sarı-lacivertli kulüp, Japonya J1 Ligi takımlarından Sanfrecce Hiroshima'nın 10 numarası Takumu Kawamura'yı transfer etmek için çok yakın. Arda Güler'in muhtemel ayrılığına karşılık Fenerbahçe'nin Japon 10 numarayı düşündüğü belirtiliyor.

Michael Skibbe ile Çalıştı

Kawamura, eski Galatasaray teknik direktörü Michael Skibbe'nin çalıştırdığı Sanfrecce Hiroshima'nın en önemli oyuncularından biri olarak biliniyor. Kendisi, kulübüyle Ocak 2024'e kadar sözleşme yapmış durumda.

23 yaşındaki Japon futbolcu Takumu Kawamura, 10 numara ve merkez orta saha mevkilerinde görev yapabilme özelliğine sahip. 1.83 boyunda olan Kawamura, geçtiğimiz sezon çıktığı 24 maçta 5 gol atarken 2 asist yapma başarısı gösterdi.

Fenerbahçe, Crystal Palace ile sözleşmesi sona eren Wilfried Zaha'yı kadrosuna katmak için girişimlerini hızlandırdı. Crystal Palace'ın teklifini geri çeviren ve Suudi Arabistan'dan gelen önerileri reddeden deneyimli oyuncu için Fenerbahçe'nin en büyük rakibi İtalyan temsilcisi Lazio olarak görülüyor.

30 yaşındaki Fildişi Sahilli futbolcuyu renklerine bağlamak için menajeriyle temaslarını sürdüren Fenerbahçe, maddi şartları zorlayacak. Sarı-Lacivertliler, Zaha için Lazio'dan daha yüksek bir maaş teklif etmeye olumlu yaklaşıyor.

649fc38180a03309e0de2edd.webp

Hücumda Çok Yönlü

Wilfried Zaha, hücum hattında çok yönlü bir oyuncu olup asıl mevkisi sol ön olsa da santrfor ve sağ kanat pozisyonlarında da başarılı performans sergileyebilmektedir. Daha önce Manchester United ve Cardiff formaları da giyen Zaha, Premier Lig'de toplamda 305 maça çıkarken 68 gol atıp 43 asist yapma başarısı gösterdi. Fenerbahçe, Ryan Kent ve Edin Dzeko transferlerinin ardından üçüncü büyük transfer bombasını patlatmayı hedefliyor.

Resmi Açıklama Geldi

Fenerbahçe'nin transfer çalışmaları devam ederken, takımdan ayrılacak oyuncular da resmi olarak açıklandı. Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha'nın takımdan ayrıldığı belirtildi.

Fenerbahçe formasıyla taraftarların sevgilisi haline gelen Pelkas, takım içinde de sevilen oyunculardan biriydi. Yunan oyuncu, Sarı-Lacivertli formayla toplamda 67 maça çıkarken 13 gol atıp 8 asist yapma başarısı gösterdi.

Fenerbahçe'ye Salzburg'dan büyük umutlarla transfer edilen Berisha, Süper Lig'de istenilen performansı sergileyemedi. Fenerbahçe ile çıktığı 32 maçta 8 gol atarken 3 asist yapabildi.

Geçtiğimiz sezon takıma dahil edilen Alioski, eski teknik direktör Jorge Jesus'un gözünde yeterince iyi bir izlenim bırakamadı ve Fenerbahçe'de forma şansı bulmakta zorlandı. Sol bek mevkisinde görev yapan Alioski, Sarı-Lacivertli formayla 26 maça çıktı, 1 gol attı ve 2 asist yapabildi.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Teşekkür ederiz. Profesyonel Futbol A Takımı oyuncularımızdan Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarımız ayrılmıştır. Augsburg Kulübü'nün satın alma opsiyonunu kullanarak transfer ettiği Mergim Berisha'ya, sözleşmeleri sona ererek takımımızdan ayrılan Dimitris Pelkas ve Ezgjan Alioski'ye katkıları için teşekkür ediyor; kariyerlerinin geri kalanında başarılar diliyoruz."