Fatih Terim'den Yabancı Kuralı Açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, bir basın açıklaması yaptı. Terim yaptığı açıklamada yabancı kuralına değindi ve önemli değerlendirmelerde bulundu.

Fatih Terim'den Yabancı Kuralı Açıklaması

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, yabancı kuralı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerin tartışma konusu olan yabancı kuralı hakkında bir değerlendirmede bulunan Terim, bu konunun sürekli olarak gündeme gelmesinden sıkıldığını söyleyerek, "Yabancı sınırı işinden sıkıldım, hakikaten sıkıldım. Bu işin çıkmasında, uygulanmasında ben varım. Emeği geçenlerden biriyim. Çok da enteresan, beraber çalıştığımız yönetici arkadaşlarla o gün çok nettik. Bugün ne oldu da buna dönüldü? Bu kural 14 yabancı kuralı değil, bu kural 14 Türk kuralı. Siz 14 Türk almak zorundasınız, 14 yabancı almak zorunda değilsiniz. İsterseniz hiç yabancı almazsınız." ifadelerini kullandı.

HAKSIZ REKABET VAR BUNA DA YARDIMCI OLUN

Fatih Terim yaptığı açıklamasında, "Avrupa Kupaları'nda takımlarımızın rakipleriyle başa çıkması için, onların 20 yabancısı vardı deniyordu, haksız rekabeti ortaya koyan bir durum vardı, buna da yardımcı oldum. O gün ne yaptıysam, bugün aynı yerdeyim. Yüksek rakamlı Türk oyuncular stabile oldu." ifadelerini kullandı.

BUGÜN AVRUPA 'DA OYNAYAN TÜRK OYUNCU SAYISI FAZLA

Avrupa 'da oynayan Türk futbolculara da değinen Fatih Terim, "Türk oyuncuların Avrupa'yı seçeceğini düşünmüştük, bugün Avrupa'da oynayan Türk oyuncu sayısı daha fazla. Türk Milli Takımı'nın sorumlusu bendim, yabancı serbest olmalı, dünyada yasak kalmadı dedim. " ifadelerini kullandı.

BAZI ŞEYLER OLMASAYDI..

Fatih Terim açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Avrupa Şampiyonası'na gittik. Bazı şeyler olmasaydı, Dünya Kupası'na gider miydik? Ben giderdik diyorum, siz isterseniz yok deyin. Kulüplerimizin başarısında payı olmadı mı? Olmuştur herhalde."

Kamubulteni.com | Ankara