Ampute Milli Takımımız Dünya İkincisi Oldu

Son dakika haberi: Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımımız, Dünya Şampiyonası finalinde Angola ile karşı karşıya geldi. TSİ 4,00'da başlayan karşılaşma sona erdi.

Ampute Milli Takımımız Dünya İkincisi Oldu

Ampute Milli Takımımız dünya ikincisi oldu.

Meksika 'da düzenlenen 2018 Ampute Futbol Dünya Kupası final karşılaşmasında Angola ile karşı karşıya gelen gururumuz Ampute Milli Takımımız, penaltılarla rakibine  5-4 yenilerek dünya ikincisi oldu.

TFF 'nin "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında desteklediği, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde ve Turkcell sponsorluğundaki Ampute Milli Takımı, Dünya Kupası finalinde Angola ile karşı karşıya geldi. 

Meksika'nın San Juan de los Lagos kentinde gerçekleştirilen organizasyonda, şampiyonluk karşılaşmasının ilk yarısında Rahmi Özcan'ın paslarına hareketlenen Serkan Dereli, kaleciyle karşı karşıya pozisyonları değerlendiremedi.  Maçın 24. dakikasında Rahmi Özcan ve Şehmus Erdinç 'in arka arkaya çektiği şutlar direkte patladı. İki takım da skoru değiştiremeyince ilk yarı 0-0 sona erdi. 

İkinci yarıda da rakibine oranla daha çok gol pozisyonuna giren milli takımımız, golü bulamayınca maçın normal süresi de 0-0 'la sona erdi ve maç uzatmalara gitti.. 

Uzatma dakikalarında da iki takım gol bulamadı ve maç penaltılara gitti.

Türkiye'de Barış Telli, Muhammet Yeğen, Fatih Şentürk ve Rahmi Özcan, penaltı atışlarını gole çevirdi. Ay yıldızlı ekipte kaptan Osman Çakmak 5. penaltıyı kaçırdı. Angolalı futbolcular penaltılarda hata yapmayınca maçı 5-4 dünya şampiyonu oldu.

Son dünya ikincisi Angola'nın şampiyon olduğu organizasyonu Türkiye ikinci sırada tamamladı. 

Ay yıldızlı ekibin futbolcuları, mağlubiyetin ardından büyük üzüntü yaşadı. 

Kamubulteni.com  | Ankara