Ali Koç, Fenerol Kampanyasında Toplanan Parayı Açıkladı (Fener ol Nedir , Nasıl Bağış Yapılır?)

Son dakika haberi: Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yaptığı son dakika açıklamasında Fenerol kampanyasında toplanan parayı kamuoyu ile paylaştı.

Ali Koç, Fenerol Kampanyasında Toplanan Parayı Açıkladı (Fener ol Nedir , Nasıl Bağış Yapılır?)

Fenerol kampanyasında son durum açıklandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç , yaptığı son dakika açıklamasında Fenerol kampanyasında son durumu açıkladı.  Koç yaptığı açıklamada 2 saat içinde kampanya kapsamında 2 milyon TL 'nin toplandığını söyledi.

Ali Koç 'un açıklamaları şu şekilde;

"Bundan tam 1462 gün önce Fenerbahçe'nin 40 canını taşıyan takım otobüsümüz Rize deplasmanı dönüşü kurşunlandı. O kara günde Fenerbahçe'nin canına kastetmek istediler. Onunla nefes alan taraftarı, koskoca bir camia ve yarınları hedefledi. Türk sporunun en karanlık günlerinden biriydi. Bu hain plan hedefe ulaşsaydı dünya spor tarihinin en kara günlerinden biri olacaktı. Çok şükür ülkemizi de kaosa sürükleyecek bu olay hafif atlatıldı. Ne acıdır ki hala failler ortaya çıkarılamadı. Bugün bundan dolayı Fenerbahçe simsiyahtı. Biz görevde bulunduğumuz ve bu olay aydınlatılmadığı sürece her 4 Nisan'da benzer eylemlerde bulunacağız."

"Geleceğimiz için yazacağımız tarihin ilk günü. Fener Ol kampanyamızı başlatıyoruz. Yakın tarihimizde ilk defa böyle bir kampanya yapıyoruz. Diğer kulüplerden bizi ayıran en önemli unsur kampanyanın sonuçları olacaktır. Diğer sonuçlara baksaydık yola çıkmaya cesaret edemezdik. Dünyada bir spor kulübünün gerçekleştireceği en başarılı örnek kampanyalardan biri bu olacaktır."

ATATÜRK 'ÜN FENERBAHÇE 'YE YAPTIĞI BAĞIŞ

1932 yılında Atatürk 'ün  Fenerbahçe 'ye yaptığı bağışı hatırlatan Koç, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Tarihi bir örnekle duygu ve düşüncelerimizi desteklemek istiyorum. 1932 yılının 5 Haziran'ı 6 Haziran'a bağlayan gece Fenerbahçe'nin Kuşdili'ndeki lokali cayır cayır yandı. Çok az şey yangından kurtarıldı. Kulübümüz yuvasız kaldı. Yardım kampanyası o dönem başlatıldı. Gazetelerde her gün bağışçıların isimleri yayımlandı. 20 Haziran'a kadar 790 lira o zamanın parasıyla toplandı. O zaman Gazi hazretleri 500 lira bağış yaptığı haberi Cumhuriyet gazetesinde çıktı. Para bin 290 liraya ulaştı. Ulu önder bunu kendi maaşından verdi, devlet kaynaklarından değil. Kampanya, Atatürk ve diğer Fenerbahçe sevdalılarının yapmış oluğu destekle tarihe geçti. Zor günler geride kaldı. Bu gururla yola çıkarak, bir kez daha Fenerbahçe olarak neler başaracağımızı göstererek tarih yazmanın tam zamanı."

"Her bir ayrıntısı titizlikle hayata geçirilen kampanyamız, ekonomik özgürlüğümüze kavuşmak için dönüm noktalarından, adımlarından bir tanesidir. Sadece bu kampanyayla ekonomik özgürlüğümüze kavuşmayacağız." 

NASIL BAĞIŞ YAPILIR?

Kamubulteni.com  | Ankara