36. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın Sahibi Belli Oldu

36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi yenerek kupayı müzesine taşımayı başardı. 36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi Anadolu Efes oldu.  Anadolu Efes'in maça etkili bir şekilde başlamasının sonrasında özellikle de dış atışlarda yüksek yüzde yakalayan Anadolu Efes, Zicic ve Beaubois öncülüğünde ilk çeyreği 23'e 15 önde kapatmayı başardı.

36. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın Sahibi Belli Oldu


İkinci Çeyrekte Neler Oldu?

2. çeyreğe iki takım da hücum manasında oldukça zorlanarak başladı. Fenerbahçe, Guduric ile sayıları bulmayı başarırken diğer taraftan Anadolu Efes ise pota altından Zicic ile etkili olmayı başardı ve çeyreğin tamamına 3 dakika kala farklı çift haneleri çıkarmayı başardı ve böylece 31'e 20 sayı elde etti. Farkı gidermek amacıyla hareket eden Anadolu Efes, soyulma odasına 42'ye 23 önde gitti.

Üçüncü Çeyrekte Neler Oldu?

3. Çeyrek, 2. çeyreğe benzer bir senaryo ile başladıktan sonra hücumda istediği ritmi bir türlü yakalayamayan Anadolu Efes ve Fenerbahçe, bu çeyrekte toplamda 25 sayı kazanabildiği ve son çeyreğe Anadolu Efes'in 18 sayılık üstünlüğü ile 54'e 36'lık skor ile gidildi.


Kupanın Sahibi Anadolu Efes Oldu

4. çeyreğe baktığımızda karşılıklı sayılar yakalanırken, Fenerbahçe bu çeyreğin bitimine sadece 3 dakika kala bulduğu 3 sayılık basket ile Uzun bir aradan sonra farkı yeniden tek haneye indirmeyi başardı ve böylece 64'e 55 oldu sayı.


Taktik fauller akabinde Anadolu Efes, aradaki farkın daha da kapanmasına izin vermedi ve böylece parkeden 71'i 62'lik skorla galip ayrılarak 13. defa bu kupada mutlu sona ulaştı. Anadolu Efes'te Ante Zizic, 22 sayı ile mücadelenin en skorer ismi olmaya başardı.