1959 Öncesi Şampiyonluklar İçin Flaş Gelişme: İşte Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın 1959 Öncesi Şampiyonluk Sayısı

1959 yılı öncesi şampiyonlukların da sayılması için TFF'den önemli bir açıklama geldi. Peki 1959 yılı öncesi şampiyonluklar sayılırsa Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın toplam şampiyonluk sayısı kaç olur? İşte detaylar.

1959 Öncesi Şampiyonluklar İçin Flaş Gelişme: İşte Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın 1959 Öncesi Şampiyonluk Sayısı

1959 öncesi lampiyonlukların sayılması hakkında son dakika açıklaması.

Geçtiğimiz gün Nihat Özdemir bir açıklamada bulundu ve takımların 1959 yılı öncesi şampiyonluklarının sayılması için çalışma yaptıklarını söylemişti. 

Türkiye'de futbol İzmir, İstanbul ve Selanik'te 1875'lerde oynanmaya başladı.  1904'te James Lafontaine, İstanbul Ligi'ni kuruyor ve 4 takımlı sezonda İstanbul'un ilk şampiyonu, İngiliz gemisi Imogene'nin takımı oluyor. Zamanla bu lige önce Galatasaray, ardından Fenerbahçe dahil oluyor.

NİHAT ÖZDEMİR NE DEMİŞTİ?

TFF Başkanı Nihat Özdemir, 1959 yılı öncesi şampiyonlukların sayılmasına yeşil ışık yaktı ve "Fenerbahçe 4. yıldızı alsın, Beşiktaş alsın; Galatasaray'ın da sayılmayan şampiyonlukları var." dedi.

TÜRKİYE 'DE TAKIMLARIN ŞAMPİYONLUK SAYILARI

Bilindiği üzere Süper Lig ülke genelinde 1959 yılında başladı ve şimdiki şampiyonluk sayıları o günden bu güne olan şampiyonlukları içermektedir. İşte 1959 yıldan bu yana olan şampiyonluklar:

1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLAR DAHİL EDİLİRSE SON DURUM NE OLUR?

Galatasaray taraftarları ise geçmiş ligler hesaba katılırsa Türkiye’de liglerin kurulduğu ilk sezondan yani 1903’ten itibaren şampiyonluk sayılarının hesaplanması gerektiği düşüncesinde. Eğer durum böyle olursa Galatasaray 37 şampiyonluğa sahip olmuş oluyor. Galatasaray taraftarlarının belirtildiği şekilde şampiyonluk sayıları uygulandığı takdirde Galatasaray’ın 37 şampiyonluğunun yanı sıra Fenerbahçe 33, Beşiktaş 28 şampiyonluğa sahip oluyor.

Sizce 1959 öncesi şampiyonluklar sayılmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://thefutbolig.com/2019/08/21/takimlarimizin-sampiyonluk-sayilari/