Zabıt Katibi ve İcra Katibi Alımı Başvuru Sayfası e Devlet'ten Açıldı (Ne İş Yapar?)

Adalet Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda zabıt katibi ve icra katibi kadrosuna toplamda 4419 personel alımı yapılacağına yer verildi.

Zabıt Katibi ve İcra Katibi Alımı Başvuru Sayfası e Devlet'ten Açıldı (Ne İş Yapar?)

Adalet Bakanlığı 4419 icra ve zabıt katibi alımı yapacak.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına , yapılan personel alımında en fazla kadronun ayrıldığı pozisyonlardan biri zabıt katibi ve icra katibi oldu. Zabıt katibi ve icra katibi kadrosunda istihdam etmek üzere “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında yapılan alımda başvuru detayları şu şekilde:

BAŞVURU ŞARTLARI

Zabıt katibi kadrosunda istihdam etmek üzere yapılan personel alımı için başvuru şartları şu şekilde:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 12 Mart 2021 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,

c) Merkezî sınavın (lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; - Zabıt kâtibi, için 35 yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

ç) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, d) 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

e) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak,

g) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

ZABIT KATİBİ NEDİR NE İŞ YAPAR?

Zabıt Katibi; İcra takip uygulamalarını yapar, Karar ve tutanakları yazılı usule uygun şekilde yazar, davalara ait müzekkereleri yazarak ilgili birimlere süresinde gönderir. Genelde katipler hakim ve savcıların yanında istihdam edilir ve burada evrak işleri ile görevlidir.

ALIM YAPILAN YERLER

İCRA KATİPLİĞİ İLANI İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU BAŞLADI

Zabıt katibi kadrosuna istihdam etmek üzere yapılan personel alımında başvurular internet üzerinden başladı. Başvurusunu yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları takip ederek başvurusunu internet üzerinden yapması gerekmektedir:

https://www.turkiye.gov.tr/adalet-is-basvurusu

Linke tıklayın ve açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmına tıklayın. 

Daha sonra karşınıza çıkan ekranda TC kimlik numaranız ve E Devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın sağ üst kısmında YENİ BAŞVURU butonuna tıklayın. 

Butona tıkladıktan sonra karşınıza başvuru sayfası çıkacak. 

Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN