Hazine ve Maliye Bakanlığı 40 Kamu Personeli Alımı Yapacak

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez teşkilatında uzman yardımcısı olarak görevlendirmek üzere 40 kamu personeli alımı yapacak. İşte başvuru şartları..

Hazine ve Maliye Bakanlığı 40 Kamu Personeli Alımı Yapacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı 40 Kamu Personeli Alımı Yapacak

Bakanlıklar personel alımlarına devam ediyor. Son olarak resmi gazete 'de yayımlanan ilana göre Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez teşkilatında uzman yardımcısı olarak görevlendirmek üzere 40 kamu personeli alımı yapacak. 

Başvurular online olacak

Adaylar başvurularını, 05/09/2022 (08:30) - 16/09/2022 (17:30) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.

Alımlar sınav ile olacak

Hazine ve Maliye Bakanlığına uzman yardımcısı alımı sınav ile yapılacak ve Giriş sınavının yazılı bölümü, 09/10/2022 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.

Kontenjanlar aşağıdaki gibidir

Başvuru Şartları Neler ? 

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1987 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir),
  • Yukarıda ki tabloda belirtilen öğrenim şartına sahip olmak
  •  ÖSYM tarafından 2020 veya 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve TABLO 1'de belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puana sahip olmak (Adaylar başvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için sahip oldukları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır),
  •  Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olmak.
  •  Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 40 Kamu Personeli Alımı ilanının detaylarına ulaşmak için TIKLAYIN