AÇSHB Açıkladı: KPSS Tercihleri ile Yeni Memur Alımı Yapılacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz yıl yapılan mükerrer tercihler nedeniyle boşta kalan 1000'den fazla kadroya ve eksik kadrolara yeni personel alımı için çalışma başlatılacağını söyledi.

AÇSHB Açıkladı: KPSS Tercihleri ile Yeni Memur Alımı Yapılacak

Bakanlıktan KPSS tercihi açıklaması.

Geçtiğimiz yıl KPSS 2019/6 tercihleri ile en az lise mezunları arasından sözleşmeli personel ataması yapılmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli kamu personeli ataması , diğer KPSS tercihleri ile çakıştığı için aynı kişi hem KPSS 2019/2 ile hem de KPSS 2019/6 ile Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesine atanmıştı.

İlanlar yayımlandı. Takip için  TIKLAYIN

MÜKERRER TERCİH

İki KPSS tercihine de tercih veren adaylar, kadrolu alım olması nedeniyle KPSS 2019/2 ile atandıkları yere başvuru yapıp göreve başladı. Bu nedenle KPSS 2019/6 tercihleri ile yapılan alımda çok sayıda kadro boşta kaldı. 

KONU TBMM GÜNDEMİNE GELDİ

Söz konusu konu geçtiğimiz aylarda TBMM'de görüşülmüş ve 1000 civarında kadronun boşta kaldığı belirtilmiş, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 'a yeni atama yapılması talebi iletilmişti.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na verilen bir soru önergesi cevaplandı. Bakan Selçuk verdiği cevapta yeni bir atama için hazırlıkların olduğunu söyledi.

İşte o açıklama:

YENİ KPSS ATAMASI OLACAK

Bakanlıktan soru önergesine verilen bu cevaba baktığımızda Aile Bakanlığı bünyesindeki eksikler, geçen sene yapılamayan atamaların birleştirilerek yeni bir memur ataması yapılmasının düşünüldüğü ve çalışmaların başlatılacağı görülüyor. 

Peki siz hangi bölümden atama yapılmasını bekliyorsunuz? Yorum kısmı aşağıda.

KPSS TERCİHİ DUYURUSU GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN