81 Şehre Alım Yapılacak: Sağlık Bakanlığı 18 Bin Kamu Personeli Alımı Mülakatsız Olacak 2020

Sağlık Bakanlığı 2020 yılı yeni kamu personeli alımı için geri sayımda sona gelindi. Bakan Koca, 1-2 hafta içinde personel alımının netleşeceğini söyledi. Alımlar hakkında son bilgiler yazımızda.

81 Şehre Alım Yapılacak: Sağlık Bakanlığı 18 Bin Kamu Personeli Alımı Mülakatsız Olacak 2020

Sağlık Bakanlığı personel alımı 81 şehre ve mülakatsız olacak.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca , geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, basın mensuplarının personel alımı olacak mı? sorusuna cevap veren Bakan Koca, şunları söyledi:

"Özellikle bu dönemde sağlık kahramanlarımız cephede fedakarca savaşıyor. Bu dönemin yükünü nasıl kaldırdığımızı ben iyi biliyorum.ç Yoğun bakımda çalışan bir sağlık personeli, bu ortamda bir şekilde covidli olduğu bilinen hastaya saatlerce hizmet ettiğini, yeri geldiğinde damar yolunu açmak için saatlerce çalıştığını yorulduğunu çaba içinde olduğunu, evine giderken çocuğuna sarılamaması zor. Bu dönemde empati yapılması gerekiyor.

Açmak olduğumuz , yeni açtığımız, kapasitesini arttıracağımız hastaneler için çalışma yapıyoruz.

1-2 hafta içinde netleşmiş olur. Personel alımı yapacağız. Bunu bildirelim. 1-2 hafta içinde netleşmiş olur."

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

18 BİN PERSONEL ALINACAK

Sağlık Profesyonelleri Platformu Başkanı Aras Ali Altıntaş yaptığı son açıklamada, Bakanlık bünyesine 18 bin kamu personeli alımı yapılmasının planlandığını , alımın kısa sürede yapılacağını söyledi. 

KADRO DAĞILIMI

18 bin personel alımı kadro dağılımı henüz belli olmadı. Kadro dağılımının önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor. 

MÜLAKATSIZ OLACAK

18 bin kamu personeli alımında atamaların KPSS tercihleri ile yapılacak ve atamalar KPSS puan sıralamasına göre , mülakat olmadan  yapılacak.

TÜRKİYE GENELİ ALIM BEKLENİYOR

Daha önce yapılan açıklamada alımın, yeni açılacak hastanelere yapılacağın yer verilmişti. Ancak Türkiye genelinde eksik olması nedeniyle alımın 81 şehre yapılması bekleniyor. 

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN