2020 Yılı Asgari Ücreti için Son Toplantı! Asgari Ücret için Toplantı Saati Belli Oldu

Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde sona geliniyor. Asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısı bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığı'nda gerçekleşecek. İşçi, İş veren ve hükümet temsilcilerinden oluşan asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısına saatler kaldı. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2020 yılı asgari ücret tutarı bugün gerçekleşecek toplantının ardından açıklanacak. İşçi kesimini temsil eden

2020 Yılı Asgari Ücreti için Son Toplantı! Asgari Ücret için Toplantı Saati Belli Oldu

2020 Yılı Asgari Ücreti için Son Toplantı! Asgari Ücret için Toplantı Saati Belli Oldu

Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde sona geliniyor. Asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısı bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığı'nda gerçekleşecek. İşçi, İş veren ve hükümet temsilcilerinden oluşan asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısına saatler kaldı. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2020 yılı asgari ücret tutarı bugün gerçekleşecek toplantının ardından açıklanacak. İşçi kesimini temsil eden Türk-İş yetkilileri 2578 TL'lik yaşam maliyeti tutarında ısrar edeceklerini belirtirken, iş veren kesimi sadece işçinin değil istihdamdaki son durum ve ülke ekonomisinin de göz önüne alınarak bir karar verilmesi gerektiğini , ayrıca asgari ücret desteğinin sürmesi gerektiğini belirtiyor. 

TÜRK-İŞ VE DİSK ARASINDA TEKLİF GERİLİMİ

Hükümetin teklifinin ne olacağı netleşmese de TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde komisyona sunulan rapor doğrultusunda asgari ücret teklifinin Türk-İş'in beklentilerinin altında kalabileceği belirtiliyor. Türk İş, DİSK ve Hak iş tarihinde ilk kez asgari ücret tespitinde birlikte hareket etme kararı almış, geçtiğimiz haftaki toplantının ardından Türk İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat basın mensuplarının karşısına geçerek 2578 TL'lik tekliflerinde ısrarcı olduklarını vurgulamıştı. Bu açıklamadan dakikalar sonra DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2578 TL'lik teklifin Türk İş'in teklifi olduğunu kendilerinin 3 bin 200 TL'lik tekliflerini sürdürdüklerini bildirmişti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: JESTİMİZİ YAPARIZ

Bu gelişmeler yaşandığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının asgari ücretle ilgili sorusuna , "Ortaya rakamlar çıksın, jestimizi yaparız" şeklinde yanıt vermişti.

Kritik Toplantıdan Alınacak Kararlar Merakla Bekleniyor

Milyonlarca vatandaş asgari ücret konusunda yapılacak açıklamaları bekliyor. Bugün saat 14.00'te gerçekleşecek toplantının ardından Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un komisyonu oluşturan üyelerle bir basın toplantısı düzenleyerek kararları açıklaması bekleniyor. 
 
SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.